Vietnamesiske pickles opskrift
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv

Opskrift på vietnamesiske pickles

De klassiske vietnamesiske pickles består af tynde stave af gulerødder og kinaradise der syltes i en eddikelage med sukker og salt. Super lækkert og meget nemt at lave.

Start helst et par dage inden du skal bruge de vietnamesiske pickes. De bliver nemlig bedre af at stå.

Ret Tilbehør
Køkken Vietnamesisk
Keyword banh mi, Pickles
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hviletid 1 day
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 glas
Forfatter Marina

Ingredienser

Gulerødder og kinaradise

 • 250 g gulerødder i stave
 • 250 g kinaradise i stave
 • 2 tsk fint salt
 • 2 tsk sukker

Syltelage

 • 1 dl vand
 • 100 g sukker
 • 1 spsk fint salt
 • 2 dl hvidvins eddike

Sådan gør du

Grøntsager

 1. Vask og skræl gulerødder og kinaradise. Skær dem herefter i tynde ensartede stave.

  TIPS:

  De fleste opskrifter anbefaler at skære grøntsagerne i tændstiks tykke stykker. Til det vil jeg klart anbefale en mandolin eller et andet køkkenredskab. Andre opskrifter anbefaler større stykker. Selv foretrækker jeg mine grøntsager ca på tykkelse med en spisepind. Det kan man godt skære pænt med en almindelig kniv.

  Hvis du ikke kan skaffe kinaradise er det ok. Gulerødder er det vigtigste. Se iøvrigt tips over opskriften.

  Vægten er angivet som skrællet, skåret vægt. Derfor skal du bruge lidt mere i uskrællet vægt. I virkeligheden er det ikke så vigtigt præcis hvor stor mængde du har bare det nogenlunde passer med mængden af syltelage.

 2. Put grønsagerne på en flad tallerken og drys med salt og sukker. Masser grøntsagerne i salt-sukker blandingen i et par minutter. Lad dem herefter stå i ca. 5 minutter.

  TIP:

  Dette krydre grøntsagerne og trækker væde ud af dem så de bliver mere sprøde. Hvis du har travlt kan dette trin eventuelt springes over, men jeg plejer bare at lade dem stå mens jeg ordner glas og laver syltelage.

Skold sylteglas

 1. Sæt passende sylteglas i en ren vask og overhæld med kogende vand. Husk også låget. Lad dem herefter stå på et rent viskestykke til du skal bruge dem.

  TIPS:

  Husk at bruge ægte henkogningsglas, der kan tåle at blive udsat for kogende vand.

  Hvis du bruger alle de syltede grøntsager med det samme er det ikke nødvendigt med skoldede glas.

Syltelage

 1. Varm vandet op med sukker og salt og rør til begge dele er opløst. Tag herefter af varmen og tilsæt eddike. Rør rundt.

Pickes

 1. Put grøntsagerne i en si og skyl dem. Pres herefter vandet af og fordel grønsagsstavene tæt i sylteglasset.

 2. Hæld syltelagen over grøntsagerne og lad dem stå i køleskabet. De vietnamesiske pickes kan spises efter et par timer, men skal helst stå i et par døgn.

  TIP:

  Grøntsagerne skal være dækket med syltelage, men der er muligvis lidt mere syltelage end du skal bruge.

  Hvis du kun har et par timer lader du de vietnamesiske pickes stå fremme på køkkenbordet. Har du længere tid sætter du glasset i køleskabet.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Disse pickles er en uundværlig del af det Vietnamesiske køkken og hver familie har sin egen måde at gøre det på. Jeg har prøvet mig frem med forskellige opskrifter og er gladest for denne fremgangsmåde. Tips og tricks er mine egne.

KOM PÅ FORKANT

De Vietnamesiske pickles er bedst hvis de er lavet dagen før de skal spises og bliver kun bedre af at stå længere. Jeg laver altid en portion der er stor nok til flere gange fordi jeg elsker banh mi og gerne vil gøre det nemt for mig selv på travle aftner.

HOLDBARHED

Opbevar i skoldede henkogningsglas i køleskabet. Med god køkkenhygiejne kan de vietnamesiske pickles holde sig i 4 uger. Kinaradisen kan efter sigende godt udvikle lugt undervejs. Jeg har aldrig oplevet det men kan læse at det er dens natur og helt uskadeligt. Bare åbn glasset og luk lugten ud i ca. 10 minutter inden spisetid. 

HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?

Så bliver jeg rigtig glad hvis du vil bruge et lille øjeblik på at skrive en kommentar eller bedømme opskriften med stjerner. På forhånd TAK for din hjælp.