Opskrift på pestokartofler
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på ovnbagte pestokartofler med parmasan

Det er supernemt at lave ovnbagte pesto kartofler og de smager helt fantastisk sprødt og lækkert. 

Start ca 30 minutter inden du vil sætte pesokartoflerne på bordet.

Ret Tilbehør
Køkken Dansk mad
Keyword kartofler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer som tilbehør
Forfatter Marina

Ingredienser

Pesto kartofler

 • 650 g KOGTE små kartofler dem der hedder nemme kartofler i butikkerne er perfekte
 • 2 spsk. færdiglavet pesto
 • 25 g reven parmasan

Redskaber

 • kniv og skærebræt
 • ildfastfad eller foliebakke kartoflerne skal kunne ligge i ét lag
 • 1 stykke bagepapir
 • rivejern til at rive parmasan

Sådan gør du

Kogte kartofler

 1. Hvis ikke dine kartofler er kogt på forhånd skal du selvfølgelig starte med at gøre det. Vask dem grundigt og kog dem til de er netop møre i velsaltet vand.
 2. Varm imens ovnen op til 200 C.

Pestokartofler

 1. Læg et stykke bagepapir ned i din folieform eller dit fad. Skær kartoflerne i kvarte og kom dem efterhånden ned i fadet.
 2. Put 2 spsk pesto ned til kartoflerne og vend rundt og rundt og rundt (nemmest med hænderne) til pestoen er fordelt på kartoflerne. Sæt fadet i ovnen og lad kartoflerne bage i ca 15 minutter til de begynder at blive sprøde.

 3. Tag fadet ud af ovnen og riv parmasan ud over pestokartoflerne. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i yderligere 5-7 minutter til kartoflerne er sprøde og lækre.

 4. Server med det samme i et pænt fad.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Opskriften er min egen. Jeg tror ikke jeg har set de ovnbagte pesto kartofler andre steder, men det er jo en ret indlysende ting at lave så det vil ikke undre mig om andre også laver dem.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Pestokartofler smager også dejligt kolde og kan fint spises i to dage efter at de er lavet. De fryser faktisk også udemærket og skal så bare en tur i ovnen når de er tøet op for igen at blive sprøde og lækre. God pesto er ikke billig, men rækker langt. Hvis du passer på med kun at bruge helt rene skeer holder det længe i køleskabet og kan bruges til alt muligt. Meget populært er det fx at vende lidt pesto ind i helt ny kogt pasta.

KOM PÅ FORKANT

Det er jo super nemt at lave de ovnbagte pestokartofler hvis du allerede har kogt kartoflerne. Kniber det med pladsen i ovnen, kan pestokartoflerne laves helt klar, stilles til side og så få en lynhurtig tur i ovnen igen lige inden servering.