Opskrift på lakseburger

Opskrift på lakseburger med asiatisk salat

Denne super lækre lakseburger er krydret med inspiration fra det asiatiske køkken. Laksebøffen er dejlig saftig, men også knasende sprød på ydersiden. Til at fuldende lakseburgeren er der salat i en meget skøn asiatisk dressing. Snyd ikke dig selv for salatdressingen, hele min familie elsker den!

Det tager maksimalt 30 minutter at lave disse meget lækre lakseburgere. På den tid kan du også nemt nå at lave sambal oelek dressingen. Burgerbollerne regner jeg med at du har klar. Er de ikke friskbagte kan du riste dem. Det er super lækkert og bidrager med et lille ekstra knas!

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword Burgere, Fisk, Fiskeburgere
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

Laksebøffer

 • 400 g laksefilet uden skind og ben
 • 1/2 økologisk lime skallen skal bruges i laksebøffen, limesaften i dressingen til salaten
 • 1 spsk. frisk revet ingefær
 • 1 rød chilipeber 2 hvis du gerne vil have laksebøfferne ekstra spicy
 • 1/2 bundt frisk koriander det andet halve bundt bruges i salaten og som pynt
 • 1 spsk. fiske sauce
 • frisk kværnet peber
 • 50 g pankorasp både til at komme i laksebøfferne og til at skabe en sprød overflade
 • lidt olie til stegning

Asiatisk salat

 • Blade fra 1/2 kinakål de inderste til salaten, de yderste til at servere på.
 • 1 spsk sesamolie
 • 1 spsk fiskesauce
 • 1 spsk limesaft
 • 1 spsk flydende honning
 • lidt fintrevet frisk ingefær
 • 1 spsk sesamfrø
 • 1/2 bundt koriander

Dressing

 • 1 dl sambal oelek dressing

Burgerboller

 • 4 gode burgerboller

Sådan gør du

Forberedelse

 1. Start med at forbered smagsgiverne: Skræl et ingenfærstykke, rens en rød chili og hak den fint, vask og tør koriander. Tag de allerfineste blade fra til pynt. Riv også limeskallen. 
 2. TIP: Når limeskallen rives nu er det fordi det er nemmere at rive skolen af limefrugten inden saften er presset ud. Pas på du kun river selve skallen og undgår den bitre hvide del.

 3. TIP: Nogle gange kan det være svært at få fat i frisk koriander. Erstat eventuelt krydderurten med fintsnittet forårsløg. Til fire lakseburgere bruges 3 forårsløg.

 4. Lav Sambal oelek dressing. Se opskrift her.

Salat med asiatisk dressing

 1. Vask og tør de inderste hjerteblade fra et kinakål. 
 2. TIP: Hvis du vil server på de smukke kålblade ordner du også 1 stort ydre blad pr person. Læg dem til tørre på et rent viskestykke så de er helt tørre når du skal servere burgerne. 

 3. Lav en dressing af sesamolie, fiskesauce, limesaft og og flydende honning samt lidt fint revet ingefær.

 4. Smag dressingen til ved at smage på den med en stump kinakål. Smager den som du kan lide den eller skal den have lidt mere honningsødme, lidt mere fiskesovs salt eller lidt mere krydring?
 5. Vend de inderste hjerteblade af kinakål med dressing, sesamfrø og korianderblade. Lad salaten stå og trække med dressingen til du er klar til at server dine fiskeburgere.

 6. TIP: Hvis du vil lave ekstra af den lækre salat til at servere ved siden af kan du fordoble mængden af dressing.

Spicy lakseburger

 1. Hak halvdelen af laksen til fin laksefars i en foodprocessor. Det tager kun et ganske kort øjeblik.
 2. Hak resten af laksen groft og kom den i en skål sammen med den finthakkede laksefars.
 3. Tilsæt fintrevet limeskal af økologisk lime, fintreven frisk ingefær, fint hakket chili, fiske sauce og korianter blade samt 2 spsk pankorasp til 400g fisk. Krydder med masser af frisk kværnet peber.

 4. Bland det hele sammen til en fiskefars.
 5. Form laksefarsen til laksebøffer. Vend hver laksebøf i pankorasp inden stegning. Stil til side til du har alt tilbehøret klar.

 6. Umidelbart inden servering steger du dine spicy lakseburgere i lidt olie. De skal have ca. 4-5 minutter på hver side.

ANRETNING AF LAKSEBURGERE

 1. Smør hver burgerbolle med sambal olek dressing. Læg salaten på bunden af bollen og læg den varme lakseburger ovenpå. Pynt hver burger med lidt korianter blade.
 2. Server eventuelt ekstra salat blade i dressing som tilbehør.
 3. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det kan du server hver lakseburger på et af de smukke yderblade fra kinakålen. Det er meget nemt og ser super lækkert ud.
 4. Tip: Hvis bladene er meget krumme kan du knække dem lidt så de ligger mere fladt. Servere du ekstra salat til burgeren kan du også vælge at bruge de store blade som salatskål i stedet for at ligge dem under fiskeburgerne.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Dette er min egen opskrift. Smagsmæssigt er lakseburgeren inspireret af det asiatiske køkken.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Man kan lave ekstra laksebøffer og fryse dem ned (hvis altså ikke laksen allerede har været frosset). De færdigestegte laksebøffer kan også fryses. De færdige lakseburgere bør spises med det samme. Rester af ingefær kan skrælles og lægges i fryseren hvis det ikke er noget du bruger så tit. Den frosne ingefær er super nem at rive (faktisk meget nemmere end den friske) men smager af lidt mindre. Jeg bruger rigtigt meget ingefær og har som oftest et stykke i fryseren for at være sikker på ikke at mangle. Resten af kinakålen kan du fx bruge i en wokret eller i en salat.

KOM PÅ FORKANT

Du kan have alt klar til disse lakseburgere på forhånd. Salaten kan laves op til 2 timer inden servering. Laksebøfferne har kun rigtigt godt af at stå overdækket i køleskabet i 30-120 minutter. 

Opskriften er senest testet og revideret 17/2/18.