Chicken nuggets. opskrift.

Opskrift på hjemmelavede chicken nuggets

Du kan lave sprøde hjemmelavede chicken nuggets til hele familien på ca 30 minutter.
Ret Aftensmad, Børne livretter, Hjemmelavet fastfood, Kylling
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sprøde hjemmelavede chicken nuggets

 • 3 kyllinge bryster eller 4 hvis de er meget små
 • 75 g hvedemel ca 1 dl
 • 1 tsk cayennepeber mere hvis du vil have ekstra krydrede chicken nuggets
 • 2 tsk sød paprika
 • 2 spsk. fint salt
 • 3 æg
 • 125 g pankorasp ca 5 dl

Stegning

 • Rigeligt smags neutralolie fx rasp beregnet til høje temperature

Redskaber

 • kniv og skærebræt
 • 3 dybe tallerkner til at dyppe kyllingestykkerne i mel, æg og rasp
 • 4 flade tallerkner 2 til de råchicken nuggets og 2 til de færdigstegte. Brug aldrig de samme.
 • køkkenrulle til at lægge de færdige chicken nuggets på. Det suger det overskydende fedt så dine nuggets forbliver sprøde.
 • pande til stegning
 • fad til servering

Sådan gør du

Arbejdsgang når du laver chicken nuggets

 1. Det er nemt og enkelt at lave kyllingenuggets: Klargør kylling, paner kyllingestykker, steg panerede kyllingestykker sprøde.
 2. Hvis man er flere i køknet kan den ene godt dyppe den sidste omgang kyllingestykker, mens den anden steger. Er man alene i køknet er det en dårlig ide for der skal holdes godt øje med kyllingenuggets under stegningen. Lav alle dine nuggets færdige før du påbegynder stegningen.
 3. Sæt alt klar inden du begynder at arbejde med kyllingen så slipper du for at vaske hænder hele tiden, fordi du skal hente noget du har glemt.
 4. Når kyllingestykkerne først er paneret går det super hurtigt med at stege dem. Hav alt tilbehør klar og bordet dækket. Chicken nuggets smager bedst frisklavede.

Panerede kyllingestykker

 1. Bland i en dyb tallerken: 1 dl mel, 1 tsk cayennepeber, 2 tsk sød paprika og 2 spsk fint salt. Dette krydre kyllingen og er slet ikke stærkt.
 2. Slå 3 æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.
 3. Hæld pankorasp ud i den sidste dybe tallerken.
 4. Fjern sener og hinder fra kyllingebrysterne med en skarp kniv.
 5. Skær kyllingen ud i mundrette stykker, lidt mindre end den størrelse som du ønsker på dine færdige chicken nuggets. Det er vigtigt at alle stykkerne er af nogenlunde ensartet størrelse, ellers er det svært at styre stegningen.
 6. Vend hvert kyllingestykke først i mel, så i æg og til sidst i pankorasp. Tryk kyllingestykket godt ned i pankoraspen så raspen sidder godt fast. Man kan godt lave en 4-5 stykker af gangen. Læg efterhånden de færdige stykker klar på flade tallerkner.

Stegning af chicken nuggets

 1. Hæld rigeligt smagsneutral olie på en pande og varm det op. Olien må gerne stå 2-3 cm op i panden.
 2. Når olien er godt varm steger du dine chicken nuggets 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde. Steg af flere omgange og hold godt øje. Olien skal være netop så varm at pankoraspen med det samme begynder at stege, men selvfølgelig ikke så varm at den brænder på. Er olien for kold vil pankoraspen i stedet suge olien. Steg ikke så mange chicken nuggets af gangen at olien bliver for kold. Steg hellere ikke flere af gangen end at du kan holde øje med dem.

 3. Læg efterhånden de færdigstegte chicken nuggets på fedtsugende køkkenrulle.
 4. Server så snart du har stegt alle dine chicken nuggets.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN PÅ CHICKEN NUGGETS FRA

Chicken nuggets er opfundet i 50'erne af Robert C. Baker. Amrikansk fastfood industi har gjort kyllingenuggets berømte over hele verden. Denne opskrift på en bedre hjemmelavet version af chicken nuggets ligner formodenlig de fleste andre for selvom man kan lave kyllinge nuggets på mange måder er det jo et rimeligt enkelt koncept.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Chicken nuggets dur detsværre ikke rigtigt som restemad, idet paneringen bliver blød og kedelig. Spis dem med det samme.

KOM PÅ FORKANT

Du kan sagtens lave de panerede kyllingestykker klar på forhånd så du kun mangler selve stegningen af chicken nuggets. Opbevar dem i ét lag i køleskabet i op til 2 timer.