Chicken nuggets. opskrift.
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på hjemmelavede chicken nuggets

Hjemmelavede chicken nuggets smager forrygende og er nemme at lave. Med denne klassiske opskrift bliver dine kyllingenuggets helt knasende sprøde, men samtidigt lækkert saftige. 

Kyllingenuggets er selvfølgelig en børnelivret, men de smager faktisk så godt at også voksne bliver glade når de står på menuen. Server med masser af gnavegrønt, en god dip og hjemmelavede pommes frites. 

Du kan lave sprøde hjemmelavede chicken nuggets til hele familien på ca 30 minutter. 

TIPS:

Hvis man er flere om at lave kyllingenuggets kan den ene godt dyppe den sidste omgang kyllingestykker, mens den anden steger. Er man alene i køknet er det nødvendigt at lave alle kyllingestykkerne færdige før man begynder for der skal holdes godt øje med kyllingenuggets under stegningen. 

Når kyllingestykkerne først er paneret går det super hurtigt med at stege dem. Hav alt tilbehør klar og bordet dækket. Chicken nuggets smager bedst frisklavede.

Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Keyword Børnevenlige opskrifter, Hjemmelavet fastfood, Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

Sprøde hjemmelavede chicken nuggets

 • 3 kyllinge bryster eller 4 hvis de er meget små
 • 75 g hvedemel ca 1 dl
 • 1 tsk cayennepeber mere hvis du vil have ekstra krydrede chicken nuggets
 • 2 tsk sød paprika
 • 2 spsk. fint salt
 • 3 æg
 • 150 g pankorasp ca 5 dl

Stegning

 • Rigeligt smags neutralolie fx rasp beregnet til høje temperature

Sådan gør du

Panerede kyllingestykker

 1. TIP: Sæt alt klar inden du begynder at arbejde med kyllingen så slipper du for at vaske hænder hele tiden, fordi du skal hente noget du har glemt. Foruden de tre tallerkner med ingredienser til at panerer kyllingestykker skal du sætte en stor flad tallerken frem til de færdigt panerede kyllingestykker.

 2. Bland i en dyb tallerken: mel, cayennepeber, sød paprika og fint salt. 

 3. TIP: Melblandingen krydre kyllingen og er slet ikke stærk. Kan I godt lide jeres chicken nuggets lidt mere krydrede kan du tilsætte flere krydderier. 

 4. Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.

 5. Hæld pankorasp ud på en stor flad tallerken.

 6. Fjern sener og hinder fra kyllingebrysterne med en skarp kniv.
 7. Skær kyllingen ud i mundrette stykker.

 8. TIP: Skær kyllingestykkerne lidt mindre end den størrelse som du ønsker på dine færdige chicken nuggets. Det er vigtigt at alle stykkerne er af nogenlunde ensartet størrelse, ellers er det svært at styre stegningen.

 9. Vend hvert kyllingestykke først i mel, så i æg og til sidst i pankorasp. Tryk kyllingestykket godt ned i pankoraspen så raspen sidder godt fast. 
 10. TIP: Man kan godt lave en 4-5 stykker af gangen. 

 11. Læg efterhånden de færdige kyllingestykker klar på en flad tallerknen.

Stegning af chicken nuggets

 1. Hæld rigeligt smagsneutral olie på en pande og varm det op. Olien må gerne stå 2-3 cm op i panden.
 2. Når olien er godt varm steger du dine chicken nuggets 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde. Steg af flere omgange og hold godt øje. Olien skal være netop så varm at pankoraspen med det samme begynder at stege, men selvfølgelig ikke så varm at den brænder på. Er olien for kold vil pankoraspen i stedet suge olien. Steg ikke så mange chicken nuggets af gangen at olien bliver for kold. Steg hellere ikke flere af gangen end at du kan holde øje med dem.

 3. TIP: Hvis du er usikker på om dine chicken nuggets er færdige kan du stikke en kødnål ind i midten. Mærk med det samme om kødnålen er blevet godt varm. Er den kun kold eller lunken er kyllingen ikke færdig.

 4. Læg efterhånden de færdigstegte chicken nuggets på tallerkner med fedtsugende køkkenrulle.

 5. Server så snart du har stegt alle dine chicken nuggets.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN PÅ CHICKEN NUGGETS FRA

Chicken nuggets er opfundet i 50'erne af Robert C. Baker. Amrikansk fastfood industi har gjort kyllingenuggets berømte over hele verden. Denne opskrift på en bedre hjemmelavet version af chicken nuggets ligner formodenlig de fleste andre for selvom man kan lave kyllinge nuggets på mange måder er det jo et rimeligt enkelt koncept.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Chicken nuggets dur detsværre ikke rigtigt som restemad, idet paneringen bliver blød og kedelig. Spis dem med det samme.

KOM PÅ FORKANT

Du kan sagtens lave de panerede kyllingestykker klar på forhånd så du kun mangler selve stegningen af chicken nuggets. Opbevar dem i ét lag i køleskabet i op til 2 timer. 

OPSKRIFTEN ER SENEST TESTET OG REVIDERET 12/3/18