Bagte blommer dessert opskrift
4.86 fra 28 stemmer
Udskriv

Opskrift på dessert med bagte blommer

Den skønneste dessert med blommer! Nem at lave og med den perfekte balance mellem koldt og varmt, sprødt og blødt.

Desserten kan laves med frosne blommer. Se tips og tricks over opskriften. 

Det tager 20 minutter fra din ovn er varm og til du kan sætte denne skønne dessert med bagte blommer på bordet. På den tid kan du også nå at lave knas med havregryn og mandler.

Ret Dessert
Køkken Dansk mad
Keyword Blommer, Mormormad
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

Havregrynsknas med mandelflager

 • 50 g havregryn (ca 1 dl)
 • 50 g mandelflager (ca 1 1/2 dl)
 • 50 g smør
 • 3 sps. muscovadosukker (kan erstattes af almindeligt brun farin)
 • 1 nip fint salt

Bagte blommer

 • 9 store blommer (eller nogle flere lidt mindre)
 • 3 spsk. rørsukker (kan erstattes af almindeligt hvidt sukker)
 • 1 vaniljestang (eller 1 tsk god vaniljesukker)
 • 1 tsk reven økologisk limeskal (svare ca til den fint revne skal af en 1/2 lime. Du kan bruge økologisk citronskal i stedet)

Til servering

 • 1/2 liter god vaniljeis (Hjemmelavet eller købt. Du kan også serverer med flødeskum.)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Havregrynsknas

 1. Rist havregryn og mandelflager på en pande for middel varme. Når de begynder at blive ristet og dufter lidt, tilsættes smør. Når smørret er smeltet en lille smule tilsættes muscovadosukker og salt. Steg videre, mens du hele tiden vender blandingen med en paletkniv. Det må endeligt ikke brænde på men skal blive gyldent og karamelliseret. Det tager et par minutter.
 2. Spred havregrynsblandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.

Ovnbagte blommer

 1. Vask og halver blommerne. Tag stenen ud og læg blommerne i et pænt ildfast fad med skærefladen opad.
 2. Bland sukker med fintreven limeskal og kornene fra 1 stang vanilje. Gnid vaniljekornene ud i sukkeret med fingrene.
 3. Fordel limesukkert i de halverede blommer.
 4. Bag blommerne i ovnen i ca 20 minutter,.

  TIP: Den helt nøjagtige tilberedningstid afhænger af sort og størrelse. Blommerne skal blive helt bløde og duftene og der skal være en dejlig blommesirup i bunden af fadet. Det gør ikke noget hvis enkelte blommer får en lidt sort kant som på billedet, men de skal selvfølgelig ikke brænde på. Hold øje.

Servering

 1. Sæt blommerne direkte på bordet fra ovnen og server de brændende varme blommer med iskold is. Lad alle gæsterne lave deres egen portion ved at tage lidt is og lidt bagte blommer. Overhæld hele herligheden med lidt blommesirup fra bunden af fadet og drys med lidt havregrynskrymmel. Isen vil straks begynde at smelte ind i retten og det er kombinationen af det varme, det iskolde og det smeltende, der løfter desserten et niveau op.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Bagte blommer er en barndomsdessert. Min mor lavede dem ofte og serverede med is, creme fraise eller flødeskum. Vidunderligt! Havregrynsknasen er lavet efter det princip man bruger til at lave knas til koldskål, yoghurt eller gammeldags æblekage. Jeg har opgraderet klassikeren med muscovadosukker og mandelflager og det er godt, men du kan bruge lige den type havregrynsknas som du synes bedst om.

HVAD GØR DU MED RESTERNE

Blommer der ikke er blevet spist smager skønt på morgendagens yoghurt. De skal spises indenfor et døgns tid. Havregrynskrymmel kan drysses på is, koldskål, yogurt eller hvad man nu synes. Det kan holde sig i knap en uge i en lufttæt beholder.

KOM PÅ FORKANT

Havregrynskrymmel kan du lave klar flere dage inden du vil serverer desserten. Limesukker med vanilje kan laves klar nogle timer inden det skal bruges. Du kan også gøre blommerne klar til ovnen op til to timer inden du vil sætte dem i ovnen. Opbevar fadet med blommerne overdækket i køleskabet.

Når du først har sat blommerne i ovnen skal de serveres ligeså snart de er klar! Så her er det med at være klar med tempereret is og havregrynsknas.

HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN

Jeg vil elsker at høre hvad du synes om den! Skriv meget gerne en kommentar eller bedøm opskriften med stjerner. På forhånd TAK!

OPSKRIFTEN ER SENEST GENNEMTESTET OG REVIDERET 11/9/19