0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på Lemon drizzle cake

Denne lækre engelske citronkage med dobbelt lemon drizzle er super nem at lave og vækker altid lykke fordi den er saftig og sprød på toppen. Arbejdsindsatsen er lille men kagen skal bages og køles af. Start derfor gerne nogle timer inden du vil sætte kagen på bordet.

Ret Kage
Køkken Britisk mad
Keyword citron
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 10 stykker kage
Forfatter Marina

Ingredienser

 • 125 g blødt smør
 • 175 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 4 spsk mælk
 • 175 g rørsukker kan erstattes af almindeligt hvidt sukker
 • 2 æg mellemstørrelse
 • 2 økologiske citroner
 • 8 spsk groft sukker jeg bruger rørsukker

Sådan gør du

Arbejdsgang til Lemon drizzle cake

 1. Start med at tænde ovnen på 180 C. Sørg for at dit smør er blødt ellers får du hele køknet svinet til når du pisker dejen sammen. Du kan enten tage det ud i god tid, rive det på et microplane rivejern eller give det et lille bitte øjeblik i mikroovnen. Ellers er kagen super nem og skal bare røres sammen. Citron-sukker blanding tilsættes af to omgange. En mens kagen er varm og én når den er kølet af.

Citronkage

 1. Put blødt smør, mel, bagepulver, mælk, sukker og æg i en stor røreskål. Tilsæt fintrevet skal fra én citron til skålen og pisk det hele sammen med elpiskeren. Du skal bare piske til du har en homogen dej. Hvis du pisker for længe kan dejen skille. 

 2. For en lille rugbrødsform med bagepapir og kom dejen i formen. Den hæver godt op under bagningen.

 3. Bag kagen ved 180 C i ca 40 minutter. Tjek med en bambuspind om kagen er færdig lidt før tiden er gået og hold derfra øje. Der må ikke være dej på pinden. Kagen skal være gylden på toppen og føles spændstig og færdig når du trykker på den. Det er svært at sige helt præcis hvor mange minutter kagen skal have da det afhænger af din ovn og størrelsen på æggene. Det gør ikke spor at kagen flækker lidt, det gør det kun nemmere for citronsaften at trænge ind.

Lemon drizzle I

 1. Mens kagen bager presser du de to citroner op i hver sin lille skål. Brug eventuelt den ubrugte citronskal til vanilje-citron sukker eller drys den ud over kagen til sidst. Pil alle kerner fra.

 2. Rør 3 spsk rørsukker op i den ene portion citronsaft. Sukkeret skal blive næsten opløst. 

 3. Når kangen er færdig lader du den stå i ca 5 minutter. Herefter prikker du den over hele toppen med en lang bambuspind eller lignede. Hæld din færdige citron-sukker blanding ud over kagen så den løber ned i alle hullerne. 

 4. Stil kagen til afkøling.

Lemon drizzle II

 1. Når kagen er blevet kold (eller i hvertfald næsten kold) røre du 5 spsk groft sukker op i den resterende citronsaft. Sukkeret må ikke nå at gå ret meget i opløsning. Fordel blandingen ud over kagen med en ske. 

 2. Lad sukkerblaningen størkne og server kagen.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Lemon drizzle cake er en klassisk engelsk kage så jeg har selvfølgelig læst engelske opskrifter og masser af kommentarer for at lave en dansk opskrift. Jeg har især brugt inspiration fra disse tre opskrifter da jeg lavede opskriften: Good Food Lemon Drizzle Cake, Mary Berrys Lemon Drizzle Cake, Polly Welby´s Lemon Drizzle Cake.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Kagen kan holde sig indpakket i tre dage. 

KOM PÅ FORKANT

Kagen smager næsten lige så godt på anden dagen så den kan sagtens bages i god tid.