Ramsløgspesto. Opskrift
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på ramsløgspesto med hasselnødder

Ramsløgspesto med hasselnødder smager fantastisk og kan laves på ganske kort tid. Brug den til at vende de nye kartofler i, til at give smag til pastaen eller alle de andre steder hvor du holder af at bruge pesto.

Ret Tilbehør
Køkken Dansk mad
Keyword Forårsmad, pesto, Ramsløg
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 20 blade ramsløg
Forfatter Marina

Ingredienser

 • 20 blade ramsløg
 • 60 g hasselnødder
 • 60 g vesterhavsost kan erstattes af parmesanost
 • 1 dl rapspolie af god koldpresset kvalitet
 • 1/2 tsk saltflager
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Skold et syltetøjsglas ved at overhælde det med kogene vand. Lad glasset lufttørre. Bruger du ramsløgspestoen med det samme kan du selvfølgelig springe dette trin over.

 2. Vask og tør ramsløgsbladene omhyggeligt. Læs gode råd om plukning og kontrol af blade over opskriften.

 3. Put ramsløg, hasselnødder og vesterhavsost i mindre stykker i en lille foodprocessor eller ligene. Tilsæt lidt af rapsolien og kør til du har findelt blade, nødder og ost. 

 4. Tilsæt lidt mere olie og kør igen til du har en passende pestokonsistens. Hvor meget olie du helt præcis skal bruge afhænger af størrelsen på dine blade, så det kan godt være at du ikke skal bruge det hele. 

 5. Tilsæt salt og friskkværnet peber og kør kortvarrigt. Smag til. Måske du gerne vil have lidt mere salt, lidt mere peber eller måske lidt citronsaft?

 6. Brug pestoen eller put den i dit skolde glas og sæt på køl.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Jeg så første gang ideen med at lave ramsløgspesto hos Claus Dalby og afprøvede hans opskrift tilbage i 2010. Siden har jeg udviklet min egen opskrift der er mindre voldsom og altid vækker lykke når jeg server den. 

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Ramsløgspesto kan snildt holde sig i køleskabet hvis du skolder glasset og bruger rene redskaber. Jeg vil dog helst bruge den indenfor 3 dage.

KOM PÅ FORKANT 

Ramsløgspesto kan sagtens laves klar på forhånd.