4.72 fra 7 stemmer
Udskriv

Opskrift på hjemmelavet rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot er en fantastisk lille hjemmelavet luksus. Du kan lave rabarberkompot på ca 20 minutter så det er dejligt nemt. Sæt den færdige rabarberkompot i køleskabet og brug den til alt fra skyr topping og til lækre hjemmelavede kager.

Ret Tilbehør
Køkken Dansk mad
Keyword Mormormad, Rabarber, Syltetøj
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 500 g rabarber
Forfatter Marina

Ingredienser

 • 500 g rabarber renset vægt. Dvs uden blade mm.
 • 500 g rørsukker kan erstattes af hvid sukker, men rørsukker smager bedre
 • 1 vaniljestang
 • 1/2 citron reven skal og måske saft. Kan udelades.

Sådan gør du

Glas

 1. Hvis du vil opbevarer din rabarberkompot i mere end et par dage skal du bruge helt rene og tætsluttende glas. Sæt rene syltetøjsglas i en ren vask og overhæld dem og deres låg med kogene vand. Gentag eventuelt et par gange. Hæld vandet ud og sæt dem til tørre på et rent viskestykke. lad dem lufttørre.

Rabarberkompot

 1. Start med ar vaske og rense rabarber: Find en gryde i passende størrelse og sæt den på en køkkenvægt. Skær rabarberne i tykke skiver (ca 1 1/2 cm) og hæld dem direkte op i gryden efterhånde som du er klar. Mål hvor mange gram rabarber du har til sidst.

 2. Tilsæt ligeså meget rørsukker som du har rabarber.

 3. Flæk vaniljestangen midt igennem med en skarp kniv. Skrab de små sorte korn ud med kniven og gnid dem med lidt sukker så de klistre lidt mindre sammen. Du kan også gnide kniven med lidt sukker så du får det hele med. Kom vaniljekornene og den tomme vaniljebæld op i gryden.

 4. Vask og tør citronen. Riv citronskal direkte ned i gryden. Vent med citronsaften. 

 5. Sæt gryden på komfuret. Varm meget langsomt op til alt sukkeret er opløst. Rør et par gange undervejs. 

 6. Når sukkeret er helt opløst skal rabarberne simre videre på lav varme i 5-8 minutter uden at du røre i gryden. Ideen er at noget af væden skal fordampe og syltetøjet fortættes lidt. Hold øje med dine rabarber, de skal blive møre, men må ikke koge helt ud. (Hvis du gerne vil have en konsistens som rabarbergrød kan du kikke i tips og tricks over opskriften). 

 7. Når rabarberkompotten har simret færdig tager du et stykke rabarber op på en ske sammen med lidt saft. Lad det køle lidt af og smag på kompotten. Tilsæt eventuelt lidt mere sukker eller lidt citronsaft efter din egen smag. Hvis du tilsætter noget skal rabarberkompotten simre i endnu et minuts tid.

 8. Når rabarberkompoten har simret færdig hælder du den skoldhed direkte op i det rengjorte glas. Lad bare vaniljebælgen komme med også den vil fortsætte med at give vaniljesmag til kompotten. Luk straks for glasset med det rengjorte låg og sæt på køl.

Opskriftsnoter

Husk at læse tricks og tips over opskriften.

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Denne opskrift har tidligere været udgivet på min gamle blog Badut. Masser af læsere har været glade for opskriften så den er grundigt gennemprøvet.

HOLDBARHED

Hvis dine glas er rene holder rabarberkompotten sig glimrende i køleskabet. 

KOM PÅ FORKANT

Rabarberkompoten bliver kun bedre af at stå et par dage i køleskabet inden den skal bruges.