Opskrift på glaseret hamburgerryg

Opskrift på glaseret hamburgerryg

Ovnbagt glaseret hambourgerryg smager forrygende og kræver ikke den store indsats i køknet da den stort set passer sig selv i ovnen. Start knap 2 timer inden du vil sætte stegen på bordet. 

Ret Aftensmad
Køkken Dansk mad
Keyword Gæstemad, Mormormad, Steg
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

Hamburgeryg

 • 1,5 kg hamburgeryg
 • lidt smør til at smørre sølvpapiret
 • lidt vand

Glasering

 • 3 spsk. dijonsennep
 • 1 spsk. muscovado sukker kan erstattes af brunt farin
 • 1 spsk. flydende honning
 • 3 spsk. rasp

Sådan gør du

Arbejdsgang til glaseret hamburgerryg

 1. Start med at varme ovnen op til 200 C og finde et ildfast fad i passende størrelse. Så er det bare med at gøre stegen klar og sætte den i ovnen. Da hamburgryggen passer sig selv er der god tid til at få lavet tilbehør. Jeg laver tit noget der kan gå i ovnen ved siden af stegen (se forslag under opskriften). Ca 30 minutter før stegen er færdig glaseres den og drysses med rasp. Nu skal der holdes lidt øje så du rammer den rigtige temperatur og den rette sprøde glasering. 

Hamburgeryg

 1. Smør et stort stykke sølvpapir godt med smør på den blanke side.

 2. Pak stegen ud og fjern alt plastik og eventuelt net. Tør den af i et rent viskestykke hvis den er fugtig og rids eventuelt fedtlaget i rudemønster med en skarp kniv. Det får nemlig glaseringen til at sidde bedre fast. Din slagter vil gerne gøre det for dig.

 3. Læg stegen på sølvpapiret og pak den ind.

 4. Læg stegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden og sæt stegen i ovnen. Nu skal den stege i 60 minutter ved 200 C. 

 5. Mens stegen er i ovnen forbereder du glaseringen ved at røre dijonsennep, muscovado sukker og flydende honning sammen i en lille skål. 

 6. Efter en time skal stegen gerne have en centrumtemperatur på ca. 57-60 C. Tag stegen ud af ovnen, snit sølvpapiret op i midten og træk det ned så toppen af stegen bliver fri. 

 7. Smør stegen med glaseringen med en pensel (gerne af silikone).

 8. Drys stegen med rasp.

 9. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg hamburgerryggen i ca 30 minutter til glaseringen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 65 C målt med et stegetermometer. Se tips og tricks over opskriften!

 10. Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering. 

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Senneps glaseret hamburgeryg er en dansk opskrift fra det klassiske mormorkøkken. Trickene med at bruge sølvpapir og drysse med rasp oven på glaseringen har jeg fra min meget dygtige slagter, der også anbefaler de ca 65 C. 

KOM PÅ FORKANT

Jeg synes stegen bør laves tæt på spisetid og det er jo ret nemt så der er ikke meget at komme på forkant med. Brug i stedet kræfterne på at forberede tilbehøret hvis du ved du bliver presset på tid.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

De skønne rester af hamburgerryg er næsten det mest fantastiske ved retten. Skær tynde skiver til pålæg, lav skønne sandwich eller brug køddet i tern i en gang biksemad, en æggekage eller et pastafad.