Dulce de leche opskrift
5 fra 2 stemmer
Udskriv

Opskrift på Dulche De Leche - lækker karamel af kondenseret mælk

Dulce de Leche er en lækker karamel kogt af kondenseret mælk. I denne nemme opskrift fortæller jeg hvordan du let kan lave karamellen i et henkogningsglas så du undgår skadelige stoffer fra dåsen.

Arbejds indsatsen er ganske lille, men kogetiden er knap 3 timer og afkølingstiden ca. 1 time. Start derfor i god tid.

Ret Tilbehør
Køkken Sydamerika
Keyword Karamel
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Afkølingstid 1 time
Samlet tid 2 timer 32 minutter
Antal 1 dåse
Forfatter Marina

Ingredienser

Dulche de leche

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • Flagesalt til tilsmagning

Eventuelt andre smags tilsætninger. Se tips og tricks under opskriften

Sådan gør du

Glas til kogning af karamel

 1. Skold et sylteglas og hæld mælken fra dåsen i. Skru låget fast.

  NB: Det er vigtigt at bruge et rigtigt henkogningsglas, der tåler kogning. Læs mere i selve indlægget.

Kogning af karamel

 1. Læg en ren klud uden farve ned i en tykbundet gryde. Sæt glasset i gryden ovenpå kluden og hæld vand op til kanten af glasset. Læg låg på gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger skruer du ned for blusset så vandet netop simre.

  TIP: Det er vigtigt med låget, fordi der i teorien kan ske uheld så dit glas springer under kogningen. Jeg har aldrig oplevet det, men vil helt klart foretrække at glasskår bliver i gryden hvis det skulle ske! Tilsvarende mindsker kluden risikoen for uheld. Hvis du koger flere glas samtidigt må de ikke røre ved hinanden. 

 2. Kik af og til glasset. Der skal stå vand godt op af siden under hele kogningen så det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand undervejs. 

  TIP: Du kan også tage glasset op og kikke til karamellen undervejs. Jeg røre det gerne sammen ved samme lejlighed. 

 3. Efter 2 timer og 30 minutter tages glasset op af vandet og der kikkes til karamellens konsistens. Hvis den ser fin ud røres karamellen sammen og glasset stilles til afkøling i en time

  TIP: Når man koger karamellen i glas har man den fordel at man kan holde øje og få karamellen som man best kan lide den.  Mangler karamellen stadigt lidt i at blive fast nok koger du den bare lidt længere. Skriv kogetiden ned så du husker den næste gang.

 4. Rør den afkølede karamel helt klumpfri og tilsmag med flagesalt og eventuelle andre smagsstoffer til karamellen smager som du kan lide den.

 5. Opbevar i tætsluttende glas i køleskabet.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Dulche De Leche er en sydamerikansk opfindelse. Karamellen spises både som den er og indgår som element i masser af desserter.

HOLDBARHED AF DULCHE DE LECHE

Endnu en fordel ved at koge karamellen i glas er at man bare kan lade den blive i de glas man har kogt den i. Koger man i stedet en dåse er det meget vigtigt at flytte karamellen ud af dåsen og over på et glas med tætsluttende låg.

I køleskab kan karamellen fint holde sig i et par uger hvis man bruger rene redskaber til at tage med. Hvis du tilsætter ting som citronskal kan holdbarheden nedsættes. 

OPSKRIFTEN ER SENESTE GENNEMTESTET OG REVIDERET 15/3/19.