Varm kakao opskrift
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på varm kakao

I dette indlæg får du tre opskrifter på skønne varme chokoladedrikke så du selv kan vælge efter anledning og humør. Der er også masser af sjove og hyggelige ideer til servering.

Varm kakao er den simpleste af de tre chokoladedrikke, og den der helt enkelt laves af mælk, sukker og kakaopulver. Det er den kakao mine børn selv laver når de kommer hjem fra skole på en regntung eftermiddag. 

Jeg skriver 2 dl mælk i opskriften, men i virkeligheden anbefaler jeg at hælde mælken op i den kop man gerne vil drikke af så man er sikker på ikke at få lavet for meget. Vælg en kop der ca rummer 2 dl.

Ret Varme drikke
Køkken Dansk mad
Keyword Varm chokolade
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 9 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

  • 4 dl mælk til hverdag er det helt fint med minimælk. Skummemælk giver næsten for lidt smag. Jo bedre mælk jo bedre kakao
  • 2 spsk rørsukker smager af mere end almindeligt sukker, men kan selvfølgelig erstattes af hvidt sukker
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  1. Put sukker og kakaopulver i en lille kasserolle og hæld lidt mælk i gryden. Rør kakao og sukker ud i mælken med piskeriset mens du langsomt varmer mælken op. Pisk til der ikke er nogen klumper.

  2. Hæld resten af mælken i gryden og varm op til kogepunktet. Husk at røre en gang imellem. Mælken må ikke koge.

  3. Hæld kakoen på hyggelige krus.

Opskriftsnoter

Jo bedre kakaopulver jo bedre smager din kakao.

Se under opskrifterne for masser af ideer til ting du kan peppe din kakao op med. Vi servere ofte den helt enkle kakao med lidt rigtig chokolade som du kan se i ideerne. Husk at tilsætte chokoladen mens kakaoen er godt varm ellers smelter chokoladen ikke ud i kakaoen.