Chokolade edderkopper opskrift

Opskrift på chokolade edderkopper

De lækre chokolade edderkopper er nemme og sjove at lave af almindeligt tilgængeligt dansk slik. Da chokoladen skal nå at sætte sig bør du lave dem mindst en time inden de skal serveres. 

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Chokolade, Halloween
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 8 edderkopper
Forfatter Marina

Ingredienser

 • 1 pakke orangegrene til ben
 • 8 chokolader til krop (her toffifee og centerkarameller)
 • 16 små chokoladepastiller til øjne
 • 70 g mørk chokolade Lidt mindre hvis du bruger toffifee
 • 70 g hvid chokolade hvis du vil lave edderkoppespind

Sådan gør du

 1. Start med at hakke den mørke chokolade fint. Kom den finthakkede chokolade i et kornet eller en frostpose og bind en knude. 

 2. Smelt chokoladen i microovnene på denne måde: Giv chokoladen 20 sec på højeste effekt. Tag chokoladen ud og nuller den så du får flyttet rundt på chokoladen. Giv den igen 20 sec før du igen nuller den. Fortsæt til chokoladen er helt smeltet. Pas på at den ikke bliver for varm. Det er idealt hvis du netop kan smelte det sidste chokolade ved at nuldre det ind i den varme chokolade. Hvis chokoladen bliver for varm ødelægger du chokoladekrystallerne og så vil chokoladen ikke stivne smukt med knæk. Derfor kan det godt være at du kun skal give chokoladen 10 eller 5 sec til sidst.

 3. Læg et stykke bagepapir eller madpapir på bordet så du ikke sviner. 

 4. Læg orangegrenene ud som ben. Edderkoppen skal have 8 ben der laves af 4 orangegrene. Læg de to parallelt og knæk de to andre på midten. Læg dem lidt skråt for de parallel orangegrene (se billede).

 5. Klip et lille hul i spidsen af posen og pres chokolade ud over orangegrenene så de er dækket. Sæt et stykke chokolade på hvert sæt ben.

 6. Hvis du bruger center chokolader laver du en rund dut af chokolade oven på chokoladen. Sæt øjnene fast på den smeltede chokolade. Hvis du bruger toffifee putter du lidt chokolade ud på dit papir og dypper øjene i det så de kan sidde fast på karamellen. 

 7. Hvis du vil have et hvidt edderkoppespind omkring edderkoppen smelter du den hvide chokolade efter samme fremgangsmåde som du smeltede den mørke. Klip et lille hul i posen og kør den hvide chokolade rundt og rundt om edderkoppen så den dækker benene. Pas på at dine chokoladesnørkler ikke bliver for tynde for så knækker de.

 8. Sæt chokoladeedderkopperne i køleskabet i 10 minutter, så sætter chokoladen sig hurtigere. 

 9. Tag dem ud og lad dem størkne helt før du server dem.

 10. Servering: Server edderkopperne til varm chokolade, som en lille godbid eller fint arrangeret på et fad. Hvis du servere dem til en Halloweenfest ser det fint ud med et spindelvæv af candyfloss (kan købes på dåse. Mit er fra Flying Tiger).

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Dette er min egen opskrift på chokolade edderkopper lavet af dansk slik. Ideen med at lave spiselige Halloween edderkopper er selvfølgelig klassisk amerikansk.

KOM PÅ FORKANT

Chokolade edderkopperne kan sagtens laves dagen før de skal spises. Opbevar dem køligt i en tætsluttende dåse.