Opskrift på heksefingre til Halloween

Opskrift på heksefingre: den klassiske Halloween småkage

De klamme heksefingre er den helt klassiske Halloween småkage. Fingrene er overraskende nemme at lave og her viser jeg dig trin for trin hvordan du gør. 

Da dejen skal hvile og kagerne køle af bør du starte mindst 2 timer iden du vil serverer de klamme fingre.

Ret Kage
Køkken Amerikansk
Keyword Halloween, småkage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 20 småkager
Forfatter Marina

Ingredienser

Heksefingre

 • 1 portion småkagedej se opskrift i link under denne opskrift.
 • 20 halve smuttede mandler eller 20 hele mandler hvis du ikke orker at halvere mandlerne
 • Lidt hindbærsyltetøj og en lille skålfuld til servering
 • Lidt kakaopulver

Eventuelt

 • frugtfarve hvis du vil have farvede fingre. Vi bruger pastafarve

Sådan gør du

Lav småkagedej:

 1. Start med at lave småkagedejen, gerne efter denne nemme opskrift. Tilsæt meget gerne et riv citronskal og lidt ekstra vaniljesukker (eller lidt mere citron vaniljesukker som jeg anbefaler i opskriften). Dejen må gerne smage af lidt mere her fordi kagerne er lidt mere massive og ikke dækkes af glasur.

 2. Lav dejen hvile 30 minutter i køleskabet. Den skal stadigt være blød når du tager den ud og du kan arbejde med den med det samme.

Tænd ovnene og gør mandlerne klar.

 1. Tænd imens ovnen på 175 C og læg et stykke bagepapir på en bageplade så du er klar til at anbringe de færdige heksefingre der.

 2. Skold og smut mandlerne. Flæk mandlerne igennem med en skarp kniv.

Lav heksefingrene:

 1. Del dejen i to lige store dele. Rul hver del ud til en rund dejrulle. Skær i 10 lige store stykker. Når det er vigtigt at stykkerne er nogenlunde lige store er det for at sikre at de skal bage i lige lang tid.

  Lav lige store stykker dej til heksefingrene
 2. Rul hver dejklup til en aflang pølse lidt tykkere end end finger.

  Rul heksefingre
 3. Tryk to steder på dejpølsen så der formes en kno. Tryk lidt ind på begge sider når du trykker og sørg for at din dejfinger bliver lidt højere end en rigtig finger. Den sætter sig nemlig lidt under bagningen og bliver fladere.

  Form heksefingrene
 4. Rids med en lille skarp kniv riller i knoen og lige under neglen. Løft en lille smule i dejen under knoen så rillerne åbner sig bedre.

  Rids riller i heksefingrene
 5. Dyp de halve mandler i hindbærsyltetøj og sæt dem fast som negle yderst på fingrene. Jeg kan godt lide det look neglene får når hindbærsyltetøjet overlapper neglen lidt. 

  Sæt negle på heksefingrene
 6. Form det yderste af fingeren omkring neglen ved at presse med fingertipperne så fingeren bliver tilspidset og passer til mandelneglen.

 7. Slut af med at pensle lidt hindbærsyltetøj på den anden ende af fingeren (der hvor den er revet af...) og gør fingrene snavsede med lidt kakao, særligt omkring knoerne. 

  Gør fingrene snavsede med kakao

Bag heksefingrene

 1. Sæt pladen med heksefingre i ovnen og bag dem ved 175 C (varmluft) i ca 8 til 10 minutter. Hold godt øje med dine småkager. Bagetiden afhænger selvfølgelig både af din ovn og af hvor tykke du har lavet fingrene. Småkagerne skal være let gyldne når de er færdige.

 2. Tag kagerne ud og lad dem køle af et par minutter før du flytter dem over på en afkølingsrist.

Servering

 1. Umiddelbart inden servering kan du godt pynte småkagerne lidt yderligere med kakaopulver og rød frugtfarve. Jeg synes nu ikke det er nødvendigt.

 2. Kagerne smager bedst når man kan dyppe dem i en skål hindbærsyltetøj.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Dette er den klassiske Halloween småkage. Ideen er selvfølgelig amerikansk. Jeg bagte første gang heksefingre for mange år siden da jeg boede i New York og har elsket dem lige siden.

HOLDBARHED

Heksefingrene kan sagtens holde sig i 4 dage i en tætsluttende kagedåse.