5 fra 1 stemme
Udskriv

Sådan fryser du vindruer til en nem og lækker sund snack

Frosne vindruer smager virkeligt godt og kan stille den værste sliksult på en sund måde.

De frosne druer er nemme at lave og ser flotte ud hvis du fryser dem som en hel vindrueklase. Regn med en frysetid på 8 timer.

Ret Snack
Forb. tid 5 minutter

Ingredienser

  • 1 vindrueklase

Sådan gør du

INDKØB AF VINDRUER

  1. Det er vigtigt at finde de sødeste kernefri vindruer. Kernerne er ikke rare når de fryser og hvis vindruerne ikke smager af noget når de ikke er frosne bliver de hellere ikke lækre når de er frosne. Hvis du vil lave en hel flot vindrueklase skal du selvfølgelig også kikke efter det. Fryser du druerne enkeltvis er det ikke vigtigt.

  2. NB: De meget nemme instruktioner neden for er på en hel vindrueklase der egner sig til at server for gæster. Vil du bare have vindruer du kan gå og hyggespise i stedet for slik fryser du bare vindruerne enkeltvis og tager dem op du har lyst til at spise.

VASK OG TØR VINDRUERNE

  1. Skyl omhyggeligt vindrueklasen med koldt vand og pil samtidigt dårlige vindruer fra. 

  2. Læg vindrueklassen på et rent viskestykke og lad den lufttørre. Den skal være tør inden du fryser den ellers sidder der et ubehageligt lag af froset vand yderst.

FRYS VINDRUERNE

  1. Læg drueklasen i en beholder der kan gå i fryseren og læg den på frost i ca 8 timer. Frysetiden afhænger både af størrelsen på druerne og af hvor koldt der er i din fryser men efter 8 timer er de ihvertfald frosne.

SERVERING

  1. Tag vindrueklasen ud af fryseren og læg den på et smukt fad. Lad vindruerne tø i ca 10-15 minutter inden du server dem ellers er de for hårde at tygge på. 

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Det er min søster der for mange år siden har lært mig at spise frosne vindruer. Senere havde Jamie Oliver vistnok ideen med i en af sine udsendelser. Han servere dem med chokolade men det synes jeg ikke er nødvendigt.

HOLDBARHED

De frosne vindruer kan ligge nogle uger i fryseren. Efter det synes jeg at de bliver triste.

Har man taget flere vindruer op end man kan spise kan resten godt puttes tilbage i fryseren igen hvis de ikke er tøet for meget op. Når vindruerne først er tøet op kan de ikke genfryses.

BRUG AF FROSNE VINDRUER

De frosne vindruer smager dejligt som de er, men kan også bruges som isterninger i drinks og saftevand.