Opskrift på nem hjemmelavet chokoladesovs

Nem opskrift på hjemmelavet chokoladesovs

Det tager kun 5 minutter og tre ingredienser at lave den allerbedste hjemmelavede chokoladesovs. Brug den til is, pandekager og mange andre lækre desserter. 

Chokoladesovsen kan tilsmages på mange måder. Se tips og tricks i opskriften. Vil du gerne have din fløde til at smage af noget tager det selvfølgeligt lidt længere tid, men det er stadigt super nemt.

Ret Dessert
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 2 dl

Ingredienser

Chokoladesovs

 • 150 g mørk chokolade
 • 2 dl piskefløde
 • 1 lille nip flagesalt

Sådan gør du

 1. Hak chokoladen mellemgroft.

 2. TIP: Hvis man synes kan man godt bruge lys chokolade istedet for mørk.

 3. Varm piskefløden op i en lille gryde til den netop når kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen.

 4. TIP: Vil du gerne tilsmage din chokoladesovs med tørrede krydderier (fx kanel, appelsinskal eller vaniljestang) tilsætter du dem nu og lader fløden stå i 10 minutter til den har trukket smag. Tag krydderierne op af fløden og varm igen op til kogepunktet. Hvis du har brugt krydderier der er svære at fikse op af fløden sier du den bare.

 5. Tilsæt den hakkede chokolade til den varme piskefløde og rør rundt til chokoladen er helt smeltet og chokoladesovsen er tyk og ensartet.

 6. TIP: Hvis man ikke er så hurtig eller laver en meget stor portion kan det være nødvendigt at trække gryden kortvarigt tilbage på varmen, men pas på at det ikke koger.

 7. TIP: Det er nu du kan tilsmage chokoladesovsen med flydende ting fx alkohol eller meget stærk espresso.

 8. Tilsæt et lille nip salt, rør rundt og smag om chokoladesovsen er perfekt. 

 9. TIP: Saltet gør virkeligt noget for smagen, men der skal ikke tilsættes så meget at chokoladesovsen bliver salt. Det skal faktisk ikke kunne smages, men bare give chokoladesovsen det lille ekstra.

 10. Server chokoladesovsen varm eller let afkølet. I stuetemperatur holder den sig fint flydende mens man spiser. På is størkner den let men bliver ikke så hård at den er svær at spise.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Jeg har lavet chokoladesovs siden jeg var barn og mon ikke det er min mor der har lært mig det?

HVOR LÆNGE KAN HJEMMELAVET CHOKOLADESOVS HOLDE SIG

Chokoladesovs kan holde sig 4-5 dage i et rent lukket glas i køleskabet. Den vil stivne og bliver mere som chokoladesmørepålæg, men skal bare varmes kortvarigt op (fx i mikroovn) for igen at blive flydende.

Den smager iøvrigt også glimrende som cream eller chokoladesmørepålæg hvis du lige har en lille rest tilbage.

KOM PÅ FORKANT

Hvis chokoladen er hakket kan chokoladesovsen laves på et øjeblik. Man kan også lave chokoladesovsen færdig og varme den op umiddelbart inden servering.