0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på hjemmelavet gløgg

Ingen dansk jul uden rødvinsgløgg. Her får du min opskrift på hjemmelavet gløgg med udgangspunkt i den hjemmelavede gløgg ekstrakt. 

Når du har en hjemmelavet gløgg ekstrakt er det nemt at lave en virkelig dejlig hjemmelavet gløgg. Du skal faktisk bare varme rødvin med gløgg ekstrakt og smage til fx med solbærsaft, ribssaft eller julesirup.

Ret Varme drikke
Køkken Dansk mad
Keyword Dansk julemad, Gløgg
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Marina

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 1-1 1/2 dl solbærsaft (kan eventuelt erstattes af ribssaft eller helt udelades)
  • 1 - 1 1/2 dl hjemmelavet gløgg ekstrakt

Fyld til gløgg

  • rosiner (bliver ekstra godt hvis de har ligget et par timer i portvin)
  • mandelsplinter (kan fint erstattes med hakkede mandler)

Sådan gør du

  1. Put alle ingredienserne i en gryde og varm langsomt gløggen op til lige før kogenpuktet. Gløgg må ikke koge!

  2. Smag til! Alle har forskellig smag i gløgg og der er meget forskel på rødvin. Derfor er det vigtigt at smage til. Måske skal din gløgg sødes lidt mere med solbærsaft eller julesirup (eller sukker) eller krydres lidt mere med mere gløgg essens. 

Servering

  1. Server den varme gløgg i hyggelige glas eller krus og med mandler og rosiner. Jeg holder af at servere min gløgg med min hjemmelavede julesirup til de der gerne vil have deres gløgg sødet lidt mere. Julesiruppen tilføjer også ekstra julesmag!

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Gløgg er en klassisk dansk juledrik i familie med andre varme juledrikke men særligt dansk. Oprindeligt er gløgg inspireret af Tysk "glühwein", men alkoholprocenten er højere og krydringen mere julet i den danske gløgg. Denne opskrift med hjemmelavet gløgg ekstrakt og lidt solbærsaft er inspireret af min fars hjemmelavede gløgg og Rasmus Greve Christiansens gløgg der vandt publikumsprisen ved DM i Gløgg. 

KOM PÅ FORKANT

Det er let at lave hjemmelavet gløgg, når man først har lavet gløgg ekstrakten. Gløgg ekstrakten er også nem men skal helst stå i 2-3 uger. Man kan derfor sige at man kommer på forkant med den hjemmelavede gløgg ved at lave gløggekstrakten. 

HVAD GØR DU MED RESTERNE

Har du rester af gløgg kan du sagtens opbevare den på køl og opvarme den igen dagen efter.