• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Marinas mad

Opskrifter fra mit årstidskøkken

  • Opskrifter
  • Mormor mad
  • Hyldeblomstsaft

Lynsyltede rødløg

2016-08-18 by Marina 6 kommentarer

Gå til opskrift Udskriv
Opskrift på lynsyltede rødløg

Her får du opskriften på den nemmeste måde at lave de uundværlige syltede rødløg. Det tager under 5 minutter at lave et glas af det lækre tilbehør og de lynsyltede rødløg kan allerede bruges efter 15 minutter.

Den nemmeste og hurtigste opskrift på syltede rødløg
Lynsyltede rødløg er nemme at lave og smager fantastisk i burgere, sandwich og salater.

Den hurtige metode uden varm syltelage

Jeg kalder ikke min opskrift for lynsyltede rødløg for ingenting! Med min metode skal du nemlig kun bruge ganske få øjeblikke på at ryste en syltelage sammen. Herefter putter du de fint skårne rødløg op i glasset og så er du sådan set færdig. Det kan da simpelthen ikke blive nemmere!

De fleste danske opskrifter på syltede rødløg starter med at koge en syltelage som herefter hældes over rødløgene. Bagefter skal de syltede løg stå nogle timer inden de kan anvendes. Det er selvfølgelig nemt nok, men min metode er meget hurtigere og kan stå på bordet allerede efter 15 minutters trækketid.

Selv synes jeg synes jeg at resultatet af de få anstrengelser er så fantastisk at jeg bruger de syltede rødløg på alle årstider året rundt!

Opskrift på de nemmeste syltede rødløg
Jeg bruger de syltede rødløg til alt muligt fra hjemmelavede burgere og til lækre salater.

Glæden ved det hjemmelavede

Der er noget urhusmoderligt tilfredsstillende ved lige at kunne hive en lille hjemmesyltet ting ud af køleskabet eller fryseren. Her i huset bliver det dog ikke til de helt store produktioner, men snarere et lille overskueligt glas årstidsglæde når det lige passer med tid og sæson. Jeg laver fx løvstikkesalt når løvstikken står med friske grønne skud, hindbæreddike når mine hindbærbuske bruger i sensommeren og æblemos når jeg har flere æbler end vi kan spise i efteråret. Desuden laver jeg selvfølgelig syltetøj når det er højsæson for dejlige danske bær. Alt sammen små hyggelige projekter som jeg har glæde af i månedsvis.

De lynsyltede rødløg er en glæde i samme hjemmelavede kategori. De smager simpelthen dejligt, er super nemme at lave og så pynter de så smukt både på bordet og maden. Man føler sig simpelthen forkælet med hjemmelavet kærlighed også selvom det er så nemt og hurtigt at sylte rødløgene.

Rødløg til syltning
Rødløg er de bedst at sylte fordi de er lidt mildere i smagen. Desuden er de jo så smukke og bidrager på den måde til at gøre maden lækker. Det er kun når de er nyhøstede at rødløgene kommer med de smukke grønne toppe. Resten af året ligger de bare i net ved siden af de almindelige brune løg.

Derfor bruges rødløg

Jeg anbefaler stærkt at du bruger rødløg når du sylter løg. Rødløg er mildere i smagen end de almindelige brune løg og så er de jo også så smukke med den skønne røde farve. Ofte er det lige farven på rødløgene der højner hele serveringen!

Tilbehør til hjemmelavede burgere
Her er de syltede rødløg i selvskab med en meget nem og lækker burgerdressing. For mig er de lynsyltede rødløg nemlig helt uundværlige til hjemmelavede burgere. Selvfølgelig allerhelst serveret med lækre hjemmebagte burgerboller.

Hvor kan du bruge de lynsyltede rødløg?

Jeg laver lynsyltede rødløg året rundt, fordi de passer perfekt som syrligt modspark til burgere, sandwich og salat. Altsammen ting der ofte står på menuen her i Huset ved Åen. Syltede rødløg er selvfølgelig også uundværligt i hotdogs, men det kan jeg ikke prale af at have på menuen helt så ofte.

I mit køkken laver jeg de syltede rødløg uden at koge lage og i meget små portioner. På den måde er jeg er sikker på at få det hele brugt inden for de tre dage hvor jeg synes de lynsyltede rødløg er bedst. Det tager kun 5 minutter så når jeg løber tør laver jeg bare en ny portion.

Hurtigt syltede rødløg opskrift

Sæson

Syltede rødløg kan man lave året rundt.

Tips og tricks

I mange opskrifter koges lage, der hældes over rødløgene. Det gør jeg ikke, jeg ryster bare lagen sammen og kommer fint snittede rødløg direkte op i glasset. På den måde går det ultra hurtigt og det er en fordel når det er en ting man laver hele tiden og i meget små portioner.

Hvis du vil gemme de syltede rødløg i flere dage skal du sørge for at dit glas er meget rent. Det bedste er at skolde det med kogende vand i en ren køkkenvask. Tag det op, hæld vandet ud og stil det på et rent viskestykke. Du skal ikke tørre det af, men bare lade det lufttørre.

De lynsyltede rødløg smager dejligt uden særlig krydring, men kan selvfølgelig krydres på mange måder alt efter årstid, humør og de retter der står på menuen i de kommende dage. Prøv at krydre med ting som dild, hvidløg, citronskal, chili, bronze fennikel, kanel, peberkorn eller basilikum. På billederne her er det ene glas krydret med dildskærme og det andet med en rest chili.

Jeg varriere den eddike jeg bruger til de syltede rødløg og det er med til at give lidt forskellig smag til løgene. Jeg er virkelig glad for at bruge min egen hyldeblomst eddike og andre typer af hjemmelavet eddike er også dejligt. Helt almindelige og billige produkter som hvidvinseddike og æbleeddike er også fint. Nogle gange blander jeg de forskellige eddiker og bruger kun lidt af dem med mere særlig smag.

De syltede rødløg kan spises efter 15 minutter, men kan sagtens stå længere i køleskabet. Jo længere de står jo rødere bliver eddikelagen og jo blødere og mildere bliver løgskiverne. Jeg kan allerbedst lide dem det første døgn, men de holder sig snildt en uge i køleskabet.

Her skal du være opmærksom

Det er en utrolig nem opskrift og der er intet der kan volde problemer.

Opskrift på lynsyltede rødløg

Opskrift på lynsyltede rødløg: skønt og nemt tilbehør

Lyn syltede rødløg smager fantastisk og er så nemt at lave. Derfor er de lynsyltede rødløg en ting jeg laver hele året og med glæde bruger i burgere, pitabrød, sandwich og salater. Jeg foretrækker smagsmæssigt denne meget nemme lynsyltningsmetode, fremfor den lidt mere besværlige hvor rødløgene overhældes med kogende eddike. 
Lynsyltningen går hurtigere og giver dejligt friske og sprøde rødløg. Lader man rødløgene stå et døgn i lagen bliver de bløde som ved den anden metode. 
Det tager 20 minutter fra du begynder at lave de lynsyltede rødløg og til du kan sætte dem på bordet.
4.49 fra 31 stemmer
Udskriv
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 4 min
Lynsyltning 15 min
Samlet tid 5 min
Antal 1 lille glas

Ingredienser

  • 1 dl eddike
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk rørsukker - (eller almindeligt sukker)
  • Lidt krydring fx dild, knust sort peber, citronskal eller en stump chili - (kan udelades)
  • Lidt koldt vand
  • 1 lille rødløg

Sådan gør du
 

  • Find et lille glas med tætsluttende låg. (TIP 1)
  • Put eddike, salt og sukker i glaset. Skru låget på og ryst det hele grundigt sammen.
  • Skær bunden af løget. Halver rødløget. Pil skrællen af og skær hver halvdel i meget fine skiver. (TIP 2)
  • Del de halve skiver af rødløg lidt og læg dem ned i lagen.
  • Tilsæt eventuel krydring.
  • Hæld lidt koldt vand i til glasset er næsten fyldt.
  • Ryst glasset og sæt det på køl til du skal bruge de lynsyltede rødløg. De skal helst stå i køleskabet i mindst 15 minutter, men har kun godt af at stå lidt længere.

Noter

TIPS TIL OPSKRIFTEN:
TIP 1: Hvis du vil gemme dine rødløg i mere end et døgn er det en god ide at skolde både glas og låg med kogende vand. 
TIP 2: Er dit løg lidt større end lille, skal du måske kun bruge det halve. Jeg vurderer lidt fra gang til gang og tit bruger jeg rester af rødløg fra en anden opskrift.
HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA
Jeg har set metoden med at sylte rødløg uden at koge eddike først på en amerikansk blog for mange år tilbage. Jeg har brugt denne metode til at lave syltede rødløg lige siden. Detsværre kan jeg ikke huske præcis hvilken blog.
HVAD GØR DU VED RESTERNE?
De syltede rødløg holder sig ca. en uges tid i køleskabet og kan bruges til mange typer salat, sandwich og burger. Bare sørg for at den gaffel du bruger til at fiske rødløgene op med er ren. Eddiken i syltelagen kan bruges i salatdressing og hvor du ellers bruger eddike. Ofte laver jeg lige et lille glas syltede rødløg når jeg har et halvt rødløg tilbage fra en anden opskrift. 
NB: Holdbarheden påvirkes af krydringen. Har du brugt friskplukkede grønne krydderurter er holdbarheden ca tre dage.
KOM PÅ FORKANT
De lynsyltede rødløg kan laves op til tre dage før de skal bruges første gang. Vil man gerne have at de stadigt er sprøde skal de dog ikke laves mere end ca tre timer inden servering. 
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?
Så bliver jeg altid glad hvis du vil bruge et lille øjeblik på at dele din mening med mig. Kommentarer er altid velkomne og du kan også vælge at vurderer opskriften med stjerner. På forhånd TAK.
OPSKRIFTEN ER SENEST LET REVIDERET 17/8/21
Del gerne et billede på InstagramNævn @marinas_mad eller tag #marinas_mad. Jeg bliver så glad når jeg kan se mine opskrifter i brug.
Sea kissed in Skagen today. MARINEREDE JORDBÆR LØVSTIKKESALT

Lidt om Marinas Mad

Marinas Mad er en madblog med fokus på de danske årstider. Året rundt deler jeg opskrifter med årstidsaktuelle råvarer. Jeg skriver desuden hver uge en madplan med fokus på årstiden og de aktuelle mærkedage.

Alle opskrifter på bloggen er gennemtestede og med masser af tips.

Madplanerne er mere end en opremsning af opskrifter. Her finder du fx baggrunds information om alle danske mærkedage, årstidsinspiration og råd om brug af rester fra det ene måltid til det næste.

Jeg gør mig meget umage med mine opskrifter og gennemtester før jeg deler. Alligevel er det jo først når opskriften virker hjemme i dit køkken at den er en succes. Derfor vil jeg virkeligt gerne høre fra dig og lære af dine erfaringer. Skriv meget gerne en kommentar, som selvfølgelig besvares. Det gælder også selvom du helt enkelt bare er glad for opskriften.

Bloggen har desuden et stjernesystem hvor du kan trykke på det antal stjerner du synes den fortjener. Det gør mig altid meget glad når jeg ser at nogen har givet en opskrift en top vurdering. TAK.

Jeg er ikke aktiv på Facebook, men jeg skriver et nyhedsbrev og deler bag om bloggen glimt mm på Instagram.

TAK fordi du læser med.

FLERE OPSKRIFTER PÅ LÆKKERT TILBEHØR

Opskrift på agurkesalat

Agurkesalat

Opskrift på hjemmelavet persillesmør

Persillesmør: Lækkert kryddersmør med persille

Lynsyltede rødløgLynsyltede rødløgLynsyltede rødløgLynsyltede rødløgLynsyltede rødløg
Pin
Share
Tweet
Email

Skrevet i: Grønt, Opskrift, Rødløg, Sylt, Tilbehør Tags: burgere, rødløg, salat, tilbehør

Previous Post: « Madplan uge 33
Next Post: Urtecreme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla A skriver

    2017-07-03 kl. 15:09

    Kan lagen genbruges?
    Jeg lavede en portion i lørdags og supplerede med et halvt løg mere søndag, men hvor mane gange kan jeg genbruge lagen?

    Svar
    • Marina skriver

      2017-07-05 kl. 20:09

      Hej Camilla

      Jeg plejer at gøre som dig og supplere op med lidt mere rødløg i løbet af et par dage. Hvor længe lagen kan holde sig kommer meget an på hvilke ingredienser du har i. Er der hvidløg i må det helst ikke stå mere end et døgn, fordi der kan udvikles gifte (gælder faktisk også ting man køber hvor der er hvidløgsfed i. Der er eksempler på at folk er blevet syge af dem også). Friske krydderurter giver jeg gerne 3 dage og helt uden noget andet end rødløg ca en uge. Lagen kan bruges steder hvor du ville bruge eddike (fx som smagstilsætning) selvom den er lidt fortyndet.

      Svar
  2. Tinna skriver

    2020-06-28 kl. 20:51

    Tusind tak for denne lækre og hurtige opskrift på. Syltede rødløg. Virkelig skønt med en hurtig opskrift hvor man ikke skal koge lagen først. Og så en lille passende potion. Denne opskift kommer jeg til at bruge tit.

    Svar
    • Marina skriver

      2020-06-29 kl. 11:29

      Hej Tinna

      Hvor er jeg glad for at du kunne bruge den nemme opskrift på lynsyltedede rødløg. Jeg bruger dem selv hele tiden og kan slet ikke undvære dem i mit køkken. Som du selv skriver er det super dejligt at man ikke behøver at koge en lage og så er der bare uendelige forskellige måder at tilsmage på afhængigt af eddike og krydring.

      Rigtig god sommer og mange tak fordi du gav dig tid til at skrive

      Marina

      Svar
  3. Gitte skriver

    2021-01-19 kl. 11:45

    Hej.
    Jeg har lavet dine syltede rødløg en gang før og de blev revet væk af alle, incl. mine to børnebørn på 4 og 10.
    Nu kommer de på besøg og så må vi se om de er lige så begejstrede som sidst. Jeg har lige lavet en portion til de næste dage.
    Tak for mange gode opskrifter.
    Hej fra Gitte

    Svar
    • Marina skriver

      2021-01-19 kl. 22:34

      Hej Gitte

      Hvor er det da bare fantastisk at høre. Tak fordi du skriver og fortæller mig det. Jeg håber de lynsyltede rødløg også var en succes denne gang og siger mange tak fordi du bruger mine opskrifter.

      Mange varme januarhilsner

      Marina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL MIT ÅRSTIDSKØKKEN

Her på Marinas Mad deler jeg ud af mine yndlingsopskrifter på dejlig hverdagsmad. Jeg tror det er vigtigt at spise både til helbredet og humøret og deler alle slags opskrifter fra de super sunde til de syndigt dejlige. Velkommen.

Lemonade

Opskrift på lemonade

Få hemmeligheden til den bedste lemonade jeg kender

Glas med rabarberlemonade på en bakke: Man kan se citron og isterninger

Rabarber lemonaden er noget af det bedste man kan lave i rabarber sæsonen.

Jordbær lemonade

Dejlig forfriskende jordbær lemonade

Opskrift på hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er ren sommermagi. Få alle mine bedste tips til den bedste hyldeblomstsaft. Masser af billeder og gode råd.

Havregrynskager

Opskrift på gammeldags havregrynskager

Nemme og lækre havregrynskager. Perfekte at bage med børn

Udrul småkagedej til udstikssmåkager

Nem småkagedej - perfekt til udstik og vinterferie hygge

Sommer frokostretter

Opskrift på hønsesalat med grønne asparges

Hønsesalat med friske grønne asparges er en dejlig frokostret.

Fiskefrikadeller

Opskrift på Fiskefrikadeller

Min bedste opskrift på dejlige gammeldags fiskefrikadeller.

Æggesalat

Opskrift på æggesalat

Min populære opskrift på hjemmelavet æggesalat har fået DIY billeder.

SØG I ALLE INDLÆG

FÅ NYT FRA MARINAS MAD

Marinas Mail

Få det hele med! Hver søndag formiddag udsender jeg et nyhedsbrev. Foruden besked om nyt indhold på bloggen får du fx køkkentips, liste med danske mærkedage og årstidsrelevant råvarer information.

HER SKER NOGET NYT

Jeg tester og reviderer bloggens opskrifter løbene.  Nedenfor kan du se de senest opskrifter jeg har tilføjet nye fif.

Opskrift på mormorsalat

Mormorsalat er den bedste danske sommersalat fra mormorkøknet. Opskriften har fået DIY billeder og svar på lidt spørgsmål

Sorbet af hyldeblomstsaft og jordbær

Opskrift på jordbær hyldeblomst sorbet

Sorbet af hyldeblomstsaft med jordbær er en nem og lækker sommerdessert

Agurkesalat

Agurkesalat opskrift

Mormors opskrift er den bedste og hurtigste måde at lave agurkesalat. Nu med trin for trin billeder.

Smørstegte nye gulerødder

Opskrift på smørstegte gulerødder

Smørstegte nye gulerødder er noget af det bedste tilbehør til sommermaden.

CHOKOLADE COOKIES

Opskrift på amerikanske chokolade cookies med chokolade

Min opskrift på chokolade cookies er de bedste cookies vi kender i vores familie. Opskriften er nu opdateret med DIY billeder så de bliver nemme at bage for børn.

Copyright på billeder, tekst og opskrifter Marina Starcke 2022. Del venligst ikke indhold uden tilladelse.

Godkend cookies
På Marinas Mad deler jeg opskrifter med masser af tips. Opskrifterne formidles i et brugervenligt format, der forudsætter at du godkender cookies.

Cookies anvendes hos mig primært til at forbedre din oplevelse når du bruger opskrifterne. Jeg bruger desuden anonym statistik.

Se cookiepolitik for flere informationer. (Scroll ned til bilag og se hvilke oplysninger der gemmes og hvorfor).

Cookies er anonyme og jeg kan ikke spore din adfærd tilbage til dig. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

God læselyst og tak fordi du læser med
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Se præferencer
{title} {title} {title}