
Jeg kender få kager så elskede og populære som den dejlige pavlova og det er ikke så mærkeligt for den særlige marengs der er sprød udenpå og blød indeni er fantastisk og passer så godt til blødt flødeskum og friske bær. Her får du den helt ægte og originale opskrift, som jeg har oversat og fordansket fra den mest populære og roste australske opskrift. Jeg tør godt kalde det for verdens bedste opskrift på Pavlova for det er den nemlig udråbt til i kagens eget hjemland!

Pavlova er en vidunderlig kage: let at lave, imponerende at serverer og altid et hit hos alle. Den er den klassiske historie om kontraster. Bundens knasende sprøde skal med det bløde indre og den søde bund i kontrast til det friske frugtfyld.
Når man læser danske opskrifter på pavlova kan man ret ofte læse at det er en marengsbund med fyld af cream og toppet med frisk frugt. Det er faktisk ikke helt rigtigt, for en ægte pavlova er ikke en helt traditionel marengsbund som vi ellers kender den. En ægte pavlova bund skal være knasende sprød på ydresiden og marshmallow blød indeni. Denne perfekte konsistens opnås ved at tilsætte marengsmassen lidt majsmel samt eddike. Uden disse ingredienser er det ikke en pavlova bund, men derimod en almindelig marengsbund!
Desuden er selve fremgangsmåden som beskrevet i opskriften nedenfor med til at sikre at kagen bliver fuldstændigt perfekt hver gang. Det er ikke spor svært når man bare har den helt rigtige opskrift.

Hjemme hos os i Huset ved Åen er pavlova en yndlingskage som vi ofte serverer når vi har gæster. Det er simpelthen bare en kage som altid vækker jubel og som gennem året kan varieres med lige præcis den frugt der er i sæson. Netop derfor har jeg valgt at udgive den helt klassiske pavlova opskrift i dag hvor min madblog holder 1 års fødselsdag. Jeg håber du bliver lige så glad for opskriften som vi er!

PAVLOVA SÆSON
- Pavlova kan man lave året rundt, men i den klassiske udgave hvor kagen toppes med frisk frugt er det naturligvis mest oplagt at lave kagen når der er masser af solmodne danske bær. Desuden er det sådan en dejlig let og sommerlig dessert. Derfor tænker jeg nok allermest traditionel pavlova som en sommerdessert.
TIPS OG TRICKS TIL PAVLOVA
- Pavlova har nogle gange ry for at være lidt vanskelig. Det er nu på ingen måde min erfaring med kagen. Hvis du følger opskriften nedenfor er jeg ret sikker på at du vil få en perfekt pavlova.
- Den lange tørretid i ovnen er meget vigtig. Husk at kagen ikke er færdigbagt når du slukker ovnen. Den skal stå længere i ovnen og langsomt køle ned for at blive perfekt. I denne tid må ovnen ikke åbnes.
- Den hænder ofte at bunden sprækker en lille smule eller at massen måske mister formen en lille smule. Det skal man ikke være ked af. Meget kan dækkes med flødeskum og frugt og det er iøvrigt kagens indbyggede natur at være sådan lidt uformel og en hyggeligt skødeløs.
- Top kagen med den frugt der er i sæson. Det er vigtigt med masser af frugt som kontrast til den søde bund.
- Jeg røre som oftest mit flødeskum med lidt flormelis, lidt reven citronskal og et drys vaniljesukker. Det er min egen tilføjelse som strengt taget ikke høre hjemme i en helt traditionel pavlova hvor flødeskummen er usødet.

Opskrift på Pavlova
Ingredienser
Bund til traditionel pavlova
- 6 æggehvider - (de skal have stuetemperatur. Du kan bruge almindelige æggehvider eller pasteuriserede)
- 275 g hvidt sukker - (Der skal bruges almindeligt hvidt sukker fordi rørsukker ofte er for længe om at opløses)
- 3 tsk majsmel - (kan erstattes af majsstivelse (Maizena))
- 2 tsk hvid eddike - (fx vineddike eller æbleeddike)
- 1 tsk vanilje essens - (kan med fordel erstattes af kornene fra en stang vanilje)
Desuden
- 2 tsk majsmel - (til at drysse på bagepapiret)
Fyld til traditionel pavlova
- 4 dl piskefløde - (Der er ikke tilsat sukker eller smagsstoffer til flødeskummet i en traditionel pavlova men det smager dejligt. Se forslag herunder)
- 500 g jordbær
- 4 kiwi frugter
Eventuelt til pynt og tilsmagning af flødeskum
- lidt reven økologisk citronskal
- 1 spsk flormelis
- 1 drys vaniljesukker
Sådan gør du
Sådan laves en traditionel pavlova
- Start med at forvarme ovnen til 150 C. Imens laves den specielle margens der skal bruges til bunden. Herfra er det hele meget nemt. Bag kagen som beskrevet i opskriften, lad den køle af og top den i sidste øjeblik før servering med flødeskum og frisk frugt.
Pavlova marengsbund
- Tegn en 20 cm cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om og læg det på en bageplade. Drys ganske let med majsmel. TIP: Majsmelet mindsker risikoen for at bunden hænger fast på bagepapiret når bunden er færdigbagt.
- Vej sukker af og stil de øvrige ingredienser klar.
- Pisk æggehvider med en røremaskine til der opstår bløde toppe. TIP: Da marengsmassen skal piskes længe er det en fordel med en røremaskine. Hvis du er tålmodig kan du dog godt piske massen med en elpisker. Det er super vigtigt at skålen du bruger er helt ren og allerhelst af metal.
- Når massen har nået dette stadiet med de bløde toppe skruer du ned for hastigheden og tilsætter sukkeret én spsk af gangen under stadig piskning.TIP: Hold øje med om sukkeret optages i marengsmassen. I en god røremaskine burde tempoet passe med 1 spsk af gangen. Bruger du elpisker er det en fordel at være to.
- Pisk for nedsat tempo i ca 10-15 minutter til alt sukkeret er opløst og massen er tyk og skinnende. Nu har du en traditionel marengsmasse.TIP: Du kan let mærke om sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Du må ikke kunne mærke sukkerkorn.Den nøjagtige tid og hastighed du skal piske afhænger af din maskine. Sukkeret skal være opløst og marengsen tyk og skinnede, men du skal ikke piske i længere tid end nødvendigt.
- Tilsæt majsmel gennem en lille sigte, samt eddike og vanilje. Vend det hele forsigtigt ind i marengsmassen. Nu har du den specielle marengsmasse der skal bruges til en pavlova.TIP: Majsmel har en tendes til at klumpe det er derfor det skal sigtes ud over marengsmassen.
Pavlova bund
- Spred massen ud på bagepapiret inden for cirklen. Massen skal nærmest få form som en dyb tallerken med lavere midte og kanter der kan holde på fyldet, men bunden skal stadigt være godt tyk også på det sted hvor den er tyndest. Massen er nem at arbejde med fordi den er så stiv.
- Sæt bunden i ovnen og bag ved 150 C jævnvarme i 10 minutter.
- Skru ovnen ned på 110C og bag i yderligere 70 – 90 minutter. Åbn på ikke ovnen under bagningen. NB: Den helt nøjagtige bagetid er afhængig af din ovn og fordi tilberedningstiden er så lang betyder det noget om din ovn er lidt for varm eller lidt for kold. For lang bagetid giver en kage uden det karrakteristiske bløde indre, for kort tid gør kagen for blød i midten. Jeg har nu sat tilberedningstiden op, fordi der var tilbagemeldinger på at nogle oplevede at bunden var for blød.
- Sluk ovnen og lad kagen blive stående i ovnen mens den køle af. Du må ikke åbne ovnen før kagen er kold.TIP: Dette er en del af pavlovaens tilberedningstid. I min ovn tager det 2 timer før bunden er kold, men kagen kan sagtens stå i ovnen i op til 6 timer. Jeg sætter en lille post it seddel på døren så ingen ved et uheld kommer til at åbne for ovnen.
Fyld til Pavlova
- Skyl jordbærrene forsigtigt og lad dem tørre. Nip blomsten af og skær dem i mindre stykker afhængigt af størrelse.
- Skær skrællen af kiwierne med en skarp kniv og skær frugtkødet i pæne små tern.
- Pisk piskefløden til flødeskum.TIP: Tilsmag eventuelt flødeskummet med lidt reven citronskal, flormelis og vaniljesukker. Husk at pavlova bunden er meget sød så flødeskummet skal ikke blive alt for sødt. Hvor sødt du vil have den afhænger også af den valgte frugt.
Servering
- Flyt bunden til pavlovaen over på et fint kagefad. TIP: Jeg løsner typisk pavlova bunden helt fra bagepapiret ved at lade den glide forsigt op over den skrånende kant på min bageplade hele vejen rundt. Herefter lader jeg kagen med bagepapir glide ned på kagefadet hvorefter jeg fjerner bagepapiret.Vær ikke ked af det hvis bunden er revnet et sted eller to eller går en anelse i stykker. Det er en pavlovas natur og kan dækkes med flødeskum og pynt.
- Umidelbart inden servering fyldes pavlovaen først med flødeskum og herefter med frisk frugt. Drys eventuelt med lidt flormelis gennem en sigte.
Noter
OPSKRIFTEN ER SENEST GENNEMTESTET OG REVIDERET 24/6/20. Vær opmærksom på at jeg har øget bagetiden på baggrund af tilbagemeldinger og forskellige test.

Jeg går ud fra, at det er majsstivelse (= Maizena), du mener, og IKKE majsmel, som er de majsgryn, manfx. bruger til Polenta.
Kære Iben
De australske opskrifter bruger “cornflour” altså majsmel. Det skal være den fintmalede type og ikke majsgryn. Fås økologisk. Det er imidlertid også muligt at bruge majsstivelse (=maizena) selvom de to ting ikke er helt det samme. I kommentarfelter under de mest populære australske opskrifter foreslås netop maizena til de der ikke kan skaffe fintmalet majsmel. Jeg har bagt pavlova både med fintmalet majsmel og med maizena og jeg synes begge dele virker fint. Det er jo hellere ikke meget der skal i i forhold til mængden af marengs.
Iøvrigt tak for spørgsmålet. Det er jo den slags der gør mig klogere så jeg kan få opskriften optimeret.
Håber du har held med kagen. Vi elsker den simpelthen i min familie ❤️?
God sommer
Tusind tak for en god opskrift! Den var er hit på fødselsdagsbordet og var væk på ingen tid. Næste gang laver jeg 2.
Kære Mia
Hvor er jeg glad for at pavlova opskriften var et hit i din familie. Vi er jo selv fuldstændigt vilde med den kage/dessert så det er så dejligt at vide når vores opskrift kan give glæde i andre familier.
Og ja det er lidt vildt at så stor en kage kan forsvinde så hurtigt. Det overrasker mig HVER gang. Til gengæld skal kagen jo spises hurtigt så det er vigtigt ikke at have rester.
Endnu engang TAK fordi du gav dig tid til at kommenterer det betyder virkeligt meget.
Mange varme forårs hilsner
Marina
Kære Marina
Jeg er i gang med at afprøve din opskrift – og jeg gør det helt nøjagtigt, for jeg har tidligere bagt Pavlova, der blev nærmest tyndflydende indvendigt. Måske fordi jeg brugte en økologisk rørsukker, der var for grov (og derfor ikke blev helt opløst)? Har du erfaring med det?
Endnu et spørgsmål. Jeg har tænkt mig at lave Pavlova til et sommerselskab om nogle uger. Kan jeg bage bundene nogle dage i forvejen? og i givet fald, hvordan kan jeg så bedst opbevare dem?
vh
Elisabeth
Kære Elisabeth
Held og lykke med den dejlige pavlova. Jeg elsker denne opskrift som jeg i store træk har fra eksperterne. Jeg bruger også rørsukker til næsten alt men helst ikke til pavlova fordi det nogle gange ikke vil opløses (afhængigt af mærket??). Når jeg har brugt rørsukker har jeg hakket det fint i en lille minihakker og det er gået fint men jeg tilsætter jo også 1 skefuld af gangen og sørger for at det bliver pisket rigtigt godt ind i æggehviderne.
Hvis den pavlova du tidligere har bagt ikke lykkes tror jeg enten det kan skyldes at din marengs ikke har været tilstrækkeligt stivtpisket (se på billedet, det er virkelig en stift pisket marengs) eller at den ikke har bagt på den rigtige måde. For mig virker det med at lade den stå i ovnen mens ovnen køler ned helt perfekt. Denne tid er jo også en del af bagetiden for pavlovaen. Der er jo forskel på ovne så det er nogle gange sådan at man skal justerer en smule når man opdager at ens ovn er varmere eller koldere. Det kan jo også være tilfældet for dig (men jeg gætter bare?). Kommentarterne inde på pavlova opskrifterne på de store australske madsider er iøvrigt helt hysteriske med det med at man ikke må åbne ovnen og forstyre pavlovaen undervejs. Jeg ved ikke om det er lidt fanatisk eller måske helt rigtigt og jeg gør som de kloge australiere siger!
Med hensyn til at opbevarer de store pavlova bunde syndes jeg ikke at det er let. Jeg har skrevet frem og tilbage med en meget stor amerikansk medblogger som siger hun godt kan, men hendes gæt er at det er fordi der er meget tørt der hvor hun bor. Her i Danmark synes jeg helt ærligt at det er en dårlig ide. Pavlovaen bliver simpelthen ikke sprød på den rigtige måde efter et par dage. Du kunne måske bage mindre bunde som du kan have i en tætsluttende kagedåse?
Rigtig god sommer og god bagelyst
Nu har jeg lavet pavlova dessert fire gange efter denne opskrift og det er bare en succes HVER gang. TAK!
Kære Tina
Hvor er jeg glad for at du har glæde af opskriften! Vi er jo selv så glade for pavlova i vores familie.
Mange sensommer hilsner
Marina
Jeg skal straks bage en pavlova efter din opskrift, men skal jeg bruge varmluft ovn elleruden varmluft, det kan vel betyde noget. Venlig hilsen Helle
Kære Helle
Jeg bager min pavlova på almindelig ovnvarme. I min ovn bliver pavlovaen nemlig for brun udenpå hvis jeg bruger varmluft.
Der er delte meninger om hvad der er bedst. Nogle sværger til varmluft, fordi ovnen er mere tør (og fugtighed er en fjende af en god pavlova) mens andre sværger til almindelig over og under varme. Jeg tror meget det kommer an på ens ovn for der er virkelig så meget forskel også på hvor aggressiv ens varmluft er.
Nogle ovne varmer også meget ujævnt når de ikke er på varmluft og det er jo dumt hvis pavlovaen bliver brændt i den ene side.
Hold lidt øje gennem ruden i ovnen.
Din pavlova skal nok blive skøn uanset hvad og næste gang du skal bage den kender du din ovn og pavlova opskriften lidt bedre og kan måske tilpasse.
Håber det var en hjælp og at jeg fik svaret før du puttede pavlovaen i ovnen. Du skrev straks for fem timer siden så det kan jo være det er for sent. Men klokken er nu 7.30 i Danmark og det er kun på dage med luft i morgen rutinen at jeg får kikket på kommentarer så tidligt ?
God bagelyst og mange varme hilsner
Marina
Houston we have a problem…
Jeg følger alt til punkt og prikke og den bliver VILDT flot præcis som dit billede. MEN: efter 1 millimeter med sprød marengs så er resten af bunden som en slags helt blød flødebolleskum. Altså hverken sprødt eller hvad jeg håbede: chewie/sejt/tyggegummi.
Men en helt blød skum.
Smagen er god, men det er bare ikke så lækkert med skum med skum på ?
Den fik de 10 min på 150 og derefter 1 time på 110 og så 2 timer slukket. Den var kold da den kom ud. Og massen var helt stiv og nem at fordele på de 20 cm på bagepapiret.
Jeg aner ikke hvad problemet er ? Har du en idé?
Hej Carina
Din pavlova lyder helt klart underbagt men det er godt at den smager godt og ser rigtig ud for så er det kun det med afbagningen vi skal have fikset.
Jeg har to bud på hvad der kan være gået galt:
A: Din ovn varmer mindre end den er sat til. Det er er et ret almindeligt problem at ovne ikke varmer ensartet og at man ikke nødvendigvis kan stole på temperaturen. Har du erfaring med at tingene tit lige skal have lidt længere end der står i opskriften eller at den ikke bruner af på den tid der er angivet. Det kan også bare være at den har svært ved at holde temperaturen i det lave interval. Hvis det er dette problem du har skal du sætte temperaturen lidt op men ikke så meget at din pavlova bliver mørk.
B: Metoden forudsætter at ovnen holder på varmen og langsomt køler ned når den bliver slukket. Pavlovaen bager på den måde videre på lavere og lavere temperature. Den er altså faktisk ikke færdig bagt når man slukker ovnen. Hvis nu din ovn taber varme meget hurtigt er restvarmen ikke høj nok til at pavolovaen bliver færdig bagt. Løsningen her må være at give pavlovaen lidt længere i en tændt ovn, evt for lidt lavere varme.
Håber du kunne bruge mine råd. Alle ovne jeg har ejet er forskellige og jeg skal tilpasse mig til dem. Temperature mm i denne opskrift er dog fuldstændigt gennemtestet i pålidelige ovne i Australien, så jeg tror ikke jeg skal til at pille ved dem ?
Mange forårshilsner og god bagelyst
Marina
TUSIND tak! Jeg tror HELT klart at mit problem er A!
Så er spørgsmålet bare hvor længe jeg skal give den. Jeg tænker umiddelbart dobbelt så lang tid. 2 timer på 110.
Jeg er vel næsten nødt til at prøve mig frem 🙂
Det tænker jeg ❤️
SÅ LYKKEDES DET. Jeg er så glad!! Jeg endte med 150• i 15 minutter. Og 120• i 90 minutter og så resten af natten i ovnen. Den er helt perfekt. Jeg er lykkelig ?
Hvor er jeg glad for at høre det Carina
Har sådan tænkt på hvordan jeg fik det tjekket efter i flere ovne end min egen og havde planer om at bage den i vores nye lille ovn på Frederiksberg ved lejlighed. Det er jo bare en ret voldsom kage til to mennesker så det er foreløbigt blevet ved tanken.
Jeg er SÅ glad for at du melder tilbage. Det er jo sådan jeg og andre læsere bliver klogere.
Held og lykke fremover med pavlova festerne ❤️?❤️
Mange varme sommerhilsner
Marina
Hejsa
Jeg har for år tilbage lavet mange Pavlovas med stor succes!
Så ville jeg igen forsøge mig til min fødselsdag sidste efterår, denne gang efter din opskrift.
Den eneste forskel fra dem jeg har lavet før og så denne, er at jeg har brugt økologisk rørsukker og en ny elpisker.
Og aldrig har mine bunde været mere kiksede!!
Øv hvor var jeg bare ærgerlig.
Nåh, men fortrøstningsfuld ville jeg forsøge mig igen, denne gang til Melodi Grand Prix, som var den største festaften med familien, fordi sønnen min skulle deltage.
Men oh ak og Oh ve, IGEN blev den bare helt og aldeles forkert.
Denne gang med alm elpisker, men igen med økologisk rørsukker…
Men jeg piskede længere end nogensinde før, og med mindre i af gangen end nogensinde før…
Men den bliver slet ikke til bund, og den smager heller ikke godt.
Kan man bruge flormelis??
Kan man overpiske hviderne?
Ellers må det altså være den rørsukker (jeg har brugt fint begge gange) der er synderen…
Hej Zanne
ØV hvor er jeg ærgelig over at pavlovaen ikke blev en succes for dig – og så især på så vigtig en aften.
Vi elsker jo selv pavlova og jeg bruger altid denne opskrift som jeg som sagt har oversat og fordansket fra en gennemtestet og utroligt rost australsk opskrift. Det er altså i modsætning til de fleste af opskrifterne på siden ikke min egen opskrift, men derimod den opskrift jeg altid selv bruger. Opskriften burde således være god og rigtigt mange er da også glade for den.
Der er to ting galt med din bund og lad mig prøve at tage dem en af gangen. Du siger den ikke smager godt? Her tænker jeg det måske kan være den eddike du har brugt for ellers lyder det jo mærkeligt hvis du ellers er glad for marengs der selvsagt er ret sødt. Det er selvfølgelig også muligt at dine æggehvider ikke smagte godt, det har jeg selv prøvet en enkelt gang med æggeblommer til en is og det gav en frygtelig smag til min vanilleis.
Med hensyn til konsistensen tror jeg ikke du har pisket længe nok. Man KAN godt overpiske men det er næsten altid det modsatte der er tilfældet og især når man bruger håndpisker. Der skal piskes længe og sukkeret skal tilsættes gradvis. Sukkeret skal være helt opløst så man ikke kan føle det med fingrene hvis man gnidder lidt af marengsmassen mellem dem. Dette tager længere tid med rørsukker så når du bruger håndpisker tror jeg du har ret i at det vil være en fordel med flormelis i stedet for.
Hvis du for år tilbage bagte mange pavlovaer efter danske opskrifter tror jeg faktisk at det var almindelige marengsbunde du bagte. De er lidt anderledes end den australske dessert, men de danske opskriftsudviklere kaldte i mange år bare en marengsbund med fyld for pavlova. Da jeg i sin tid skulle udgive denne opskrift kikkede jeg andre danske opskrifter igennem og dengang var der ikke rigtigt nogen der brugte den traditionelle australske metode. Der hvor jeg vil hen er at du måske foretrækker en helt almindelig dansk marengsbund der er ikke er tilsat majsmel og eddike? Konsistensen og smagen bliver anderledes og det er måske det du foretrækker? Hvis det er sådan skal du bare bruge en opskrift på marengsbund næste gang.
Jeg håber noget af dette kunne være til hjælp. Jeg er som sagt så ærgelig over at opskriften ikke var en succes for dig. Jeg vil intet hellere end at give andre mennesker gode køkkenoplevelser så jeg tager det virkeligt til mig når det ikke lykkes. Og så kæmpe stort tillykke med din søns deltagelse. Jeg ved jo ikke hvordan det gik, men bare det at kunne stille op er da vildt sejt.
Mange varme forårshilsner
Marina
Tak for VILDT hurtigt svar!
Jeg har nu altid brugt eddike (klar og økologisk) i mine bunde, og den smule majsmel tror jeg simpelthen ikke har indvirkning på smagen. Æggene fejlede heller ikke noget… Jeg tænker det er mig, grundet konsistensen (udsmattet) som gjorde at jeg synes den smagte dårligt.
Mht ikke at piske længe nok, – seriøst!?? Jeg piskede i noget der ligner 3 kvarter!!
Men jeg tror ikke at sukkeret var helt og aldeles opløst. Men stoppede fordi jeg var bange for overpiskning. (kan man se det på massen??)
Hvis jeg godt kan bruge flormelis istedet for, så forstår jeg bare ikke, hvorfor ALLE ikke bare gør det???
(Årets Melodi Grand Prix var noget juks – uvist af hvilken årsag landede han ikke i top 3,hvor han klart skulle have haft en plads, og var også spået dertil af alle… Han var ham den lækre der sang Forget it All ❤️?)
Hej igen
Hvis du har pisket i 45 minutter (du godeste!) så kan jeg ikke forestille mig at du ikke har pisket nok. Så er vi måske over i en overpiskning. Det har jeg ikke selv prøvet men jeg ved det går ud over volumen.
Jeg har aldrig bagt pavlova med flormelis. De opskrifter jeg brugte før denne var hellere ikke med flormelis, men jeg tror det er pga smagen. Jeg kan godt mærke jeg skal ud i noget mere pavlova research og måske nogle test. Jeg er som sagt så glad for denne opskrift at jeg bare følger den hver gang. Sådan går det jo nogle gange når noget virker for en, men så er jeg jo mindre stærk når jeg skal svare på spørgsmål. Beklager!
Og ja det var vist et vildt mærkeligt Grand Prix i år. Jeg må indrømme at jeg får set alt for lidt fjernsyn (for jeg skriver jo blog og man kan ikke nå alt). Derfor så jeg det ikke selv, men jeg så godt at avisomtalen syntes at det var mærkeligt på alle måder. Jeg håber han får en ny og mere fair chance næste år.
Hej Marina. Jeg vil gerne bage denne kage til min søns 1års fødselsdag på lørdag, men jeg ville rigtig gerne at det var i mindre format, så alle gæster bare kunne få en “mini”pavlova. Er det noget du har prøvet? Tænker størrelse på dem og bagetid?
Hej Ina
Sikken god ide. Jeg har lavet mini pavlovas men jeg laver næsten altid den store flotte kage (fordi det er nemmest og ser flottest ud, desuden er det nemmere at opnå den bløde indre som jeg gerne vil have). Det er noget tid siden jeg sidst lavede minipavlovas men jeg brugte bare den samme opskrift og tror jeg gav dem ca 10 minutter på 150 C og herefter 30 minutter på 110 plus tiden i ovnen mens den køler ned. Det afhænger dog selvfølgelig ret meget af størrelsen på dine minipavlovas og af din ovn (som vi nu har afklaret der er ret meget forskel på. Nogle siger denne opskrift er spot on, andre skal bruge længere tid). Jeg ville lave en test som jeg holder godt øje med inden jeg står og skal bruge dem til gæster til fødselsdag.
Rigtig god fornøjelse. Det ville være skønt og meget hjælpsomt hvis du vender tilbage med den bagetid der fungerede for dig.
Og TILLYKKE med ham! 1 år er en fantastisk dejlig alder.
Mange sommerhilsner
Marina
Kære Marina,
Skal ovnen forvarmes eller er det i kold ovn?
Vh
Nanna
Hej Nanna
Det er i forvarmet ovn så pavlovaen får den lidt højere temperatur i begyndelsen inden man skruer ned.
Vær opmærksom på at erfaringerne med bagetiden er varierende. Mange synes det er spot on og er glade for opskriften som den står her. Andre synes ikke at det er længe nok. Jeg tænker det er fordi der er meget forskel på ovne både under bagningen og når pavlovaen efterfølgende står i ovnen, mens den køler ned. Tiderne kommer fra den oprindelige opskrift og passer i min ovn, men det er ikke alle der har det sådan. Hvis du er usikker kan du give den lidt længere. Det går ud over det bløde indre hvis den får for meget varme, men det er bedre end at den ikke er bagt nok.
Held og lykke med det. Jeg er helt misundelig for jeg elsker pavlova.
Mange sommerhilsner
Marina
Hej
Tror du jeg kan lave dobbelt portion og bage 2 bunde opsamle tid?.
Sommerhilsner fra Annette
Hej Annette
Hvis du har plads i din ovn kan du helt sikkert sagtens lave to pavlovaer på samme tid.
Vær opmærksom på at jeg har justeret lidt på bagetiden på baggrund af tilbagemeldinger. Det vil være utroligt hjælpsomt at høre dine erfaringer for jo flere jeg samler sammen jo bedre kan jeg skrive opskriften og hjælpe andre der bager pavlova.
God fornøjelse og god sommer ❤️?❤️
Marina
Hej Marina
Jeg overvejer at lave kagen til en fødselsdag, hvor vi bliver omkring 17 personer. Tror du man kan lave 3 x portionsstørrelse og så evt. fordele det på hele bagepladen (så den bliver firkantet og ikke rund)? og i så fald, hvor lang tid vil du gætte på bagetiden så er i forhold til bagetiden på en enkelt bund?
Vh. Anne
Hej Anne
Beklager meget at jeg ikke har set dit spørgsmål før. Af grunde jeg ikke kan gennemskue var det havnet over i spam mappen. Det sker nogle gange og så ser jeg først spørgsmålet når jeg åbner bloggen op på computeren og over mig til at slette spam.
Det er glimrende ide at lave en kæmpe pavlova. Det tror jeg vil fungerer godt. Man skal nok være opmærksom på ikke at lave den alt for høj for det lækre er jo når man får kontrasten mellem den helt sprøde ydre skal og den bløde margens i midten. Med så stor en pavlova får man stykker i midten uden den sprøde kant og det ville nok være min største bekymring. Jeg har aldrig prøvet at lave så stor en pavlova men mit gæt ville være at den skal have lidt længere, måske 20-30 minutter mere? Meget afhænger også af din ovn og specielt af hvor godt den holder på varmen når den bliver slukket. Selvom jeg skriver at man ikke må åbne ovnen under bagningen ville jeg nok alligvel tjekke lidt til bunden inden jeg slukkede ovnen bare for at tjekke at det ikke ser ud til at den slet ikke er bagt i midten. Husk så at få ovnen varm igen inden du slukker den!
Held og lykke med det. Hvis du prøver vil jeg vildt gerne høre hvordan det gik.
Endnu engang undskyld for det sene svar og held og lykke med pavlovaen.
Marina
Fantastisk opskrift!
Jeg lavede den i går med kæmpe succes, og i dag vil jeg lave den igen men først et spørgsmål: hvor blød/klæg skal den være i midten? I mit første forsøg, som var ekstremt vellykket, var den næsten lidt som skum i midten (men ikke løs eller blævrende) – er den bagt lidt i underkanten i så fald? Skal midten mere have karakter af at være en aaaanelse klæg og tyggegummi-agtigt? Måske kunne du inkludere et close-up af pavlova’en udskåret så man tydeligt kan se, hvordan de forskellige lag skal se ud?
Tak for en suveræn opskrift og fremgangsmåde.
Mvh.
Carsten
Hej Carsten
Mange tak for din dejlige kommentar som jeg blev klogere af.
Allerførst er jeg selvfølgelig helt vildt glad for at du var begejstret for opskriften. Det er jo helt ærligt en af mine egne yndlingskager som derfor er valgt som en af bloggens fødselsdagskager. Derfor gør det mig ekstra glad når den opskrift vækker glæde i andre køkner end mit ❤️
Og nu til dine forslag og spørgsmål.
Det er lidt en smagssag hvor blød man gerne vil have sin pavlova i midten. Det er klart at den ikke skal være helt gennembagt og knasende for så er det ikke en pavlova men en helt almindelig marengsbund. På den anden side skal den hellere ikke være flydende og ubagt. Alle mulige variationer derimellem har deres tilhængere så der må man prøve sig lidt frem og ramme det som man bedst selv kan lide. Hvis du synes den var perfekt som den var første gang skal du bare gøre præcis ligesådan når du bager den igen.
Du har så meget ret med hensyn til billederne af pavlovaen. De er simpelthen ikke på det niveau (hverken i kvalitet eller forklaringsniveau) som jeg ellers tilstræber på bloggen. Det står på min to-do-liste men tid er en faktor og jeg er ikke nået til det endnu.
Forklaringen er at det var den første opskrift jeg det år udgav efter sommerpausen og der er jeg altid rusten og får ikke taget så gode billeder som ellers. Desuden stod familien og hoppede efter at få kagen på bordet. Vi spiser selvfølgelig alt den mad jeg laver og lige med pavlovaen er udfordringen at den skal serveres umiddelbart efter at den er lavet og at det lidt er en festting hvor jeg selvfølgelig ikke har tid til at fotografere.
Når jeg får opskriften omfotograferet skal jeg nok sikre mig et nærbillede så man kan se kagen i midten.
Endnu engang TAK for din skønne og hjælpsomme kommentar og rigtig god sommer.
Mange hilsner
Marina
Tak for hurtigt svar Marina!
Jeg lavede den igen og lod den bage 15 min ekstra ved 110 C, og det var ideelt da det fjernede enhver snigende tvivl om, at den māske var liiige en tak underbagt, og den var stadig silkeblød i midten. Men ovnen som pavlovaen blev bagt i er også 25 år gammel, så den ekstra bagetid skyldes formentlig, at ovnen ikke er helt præcis (længere) og/eller ikke holder så godt på varmen, som nye ovne.
Jeg synes du er lidt hård ved dig selv mht. billederne 🙂 de er generelt rigtig gode, men jeg er spændt pā at se, hvordan din pavlova ser ud i midten – selvom jeg er ekstremt glad for de 2 udgaver jeg har bagt, kan det jo være at pavlova-nirvana stadig venter 🙂
Mange tak for hjælpen!
Mvh.
Carsten
Hej igen Carsten
Med opskrifter som denne hvor noget skal bage længe ved lav varme er det ekstra svært at skrive opskrifter med helt præcis tidsangivelse. Jeg har en stærk mistanke om at mange ovne ikke holder så godt på varmen eller er meget upræcise og især ved de lave temperature. Med min egen ovn (der helt klart ikke er helt tæt længere) gør jeg det at jeg af og til skruer den over på vekselvarme så den lige får varmen igen (fx med min andesteg). Det er ikke noget jeg skriver ind i opskrifterne for jeg tror det er en særhed min ovn har fået over tid. Jeg har haft mange ovne gennem tiden fra de helt håbløse (bl.a. en svensk ovn hvor man simpelthen ikke anede hvor meget varme den valgte at uddele ?) og til en enkelt super tjekket hvor temperaturen bare passede. Man kan lave udemærket mad i dem allesammen. Det handler bare om at lære dem at kende.
Tak for dejlig ros til billederne. Det gør mig virkelig så glad at de inspirerer dig. Lige denne her opskrift (og et par andre) har bare ikke fået den type billeder jeg tager nu hvor jeg forklarer noget med billederne.
Og fantastisk at Pavlovaen blev endnu bedre anden gang. Nu ved du hvilken temperatur og hvor længe du skal bage den i netop din ovn. Det er af den grund jeg altid anbefaler at bage en prøve pavlova inden man bager til gæster.
Hav en skøn søndag
Marina
Perfekt opskrift på Pavlova, den sidder lige i skabet hver gang – så enkelt er det!
Hej Simone
❤️
Mange TAK for skøn kommentar. Så dejligt at du kan bruge min opskrift på pavlova. Det er jo en af de opskrifter jeg selv er helt vild med så det betyder meget.
Hav et skønt efterår
Marina