• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Marinas mad

Opskrifter fra mit årstidskøkken

  • Opskrifter
  • Mormor mad
  • Hyldeblomstsaft

Blåbærsyltetøj: nemt og lækkert

2021-09-02 by Marina 8 kommentarer

Gå til opskrift Udskriv
Blåbærsyltetøj på en tallerken omgivet af bær og blade

Skønt hjemmelavet syltetøj med blåbær. Nemt og enkelt fordi der kun bruges tre ingredienser og pektinen i citronen giver en dejlig fast konsistens unden brug af tilsætningsstoffer.

Opskrift på blåbærsyltetøj. På billedet blåbærsyltetøj med blåbær og citron i baggrunden

Blåbærsyltetøj af amerikanske blåbær

Jeg har tidligere delt min opskrift på syltetøj af bær plukket på heden. Det vil sige vilde blåbær, tyttebær og sortebær. Det er mit yndlingssyltetøj og andre, der sanker bær på de danske heder er også glade for opskriften.

Flere har derfor spurgt om opskriften også er god til de amerikanske blåbær vi kan købe i butikkerne. Svaret er detsværre “ikke rigtigt“. Bevares du kan sagtens lave syltetøj af amerikanske blåbær efter den opskrift, men balancen er ikke helt rigtig. Vilde bær indeholder nemlig meget mere syre og mindre sukker end de dyrkede amerikanske blåbær og derfor bliver syltetøjet lidt for sødt og lidt for fadt, hvis du bruger opskriften uden justeringer. Desuden er de vilde blåbær jo små, mens de amerikanske blåbær er store. Derfor virker det også bedre med de små hele bær i hedesyltetøjet end det gør i syltetøj af amerikanske blåbær.

Da I nu er flere der har spurgt satte jeg mig for at få skrevet en opskrift på syltetøj af amerikanske blåbær og fordi vi nu allerede har en opskrift på syltetøj med lækker flydende syltelage ville jeg også gerne have en opskrift på mere fast syltetøj denne gang. Men fortsat helst uden tilsætningsstoffer.

Så det var udfordringen og jeg er glad for at fortælle at jeg fandt løsningen og en opskrift jeg er virkelig tilfreds med.

Nyplukkede blåbær med blåbærbusk og kurv i baggrunden
Her plukker jeg blåbær af Birgittes gavmilde buske. Det tager ingen tid at fylde sådan en bøtte (Som Birgitte også synes var alt for lille. Jeg fyldte to og fik 4 kg blåbær med mig hjem. Men mange plukker store kurve eller gryder fulde).

Birgittes pluk selv blåbær

Jeg lagde ud med at opskrift teste med købe blåbær og blåbær fra frost, men ret hurtigt kunne jeg se at jeg brugte mange blåbær og jeg ville også rigtigt gerne have nogle små blåbærblade til fotos, hvis jeg nu fik knækket koden til opskriften.

Derfor tog jeg ud til Birgitte, der har et fantastisk pluk selv blåbærsted en halv time fra Holstebro. Og hold nu op hvor var det vildt! Jeg fik lyst til at skrive 100 opskrifter med blåbær, men I må nøjes med de to det er lykkes at udvikle og fotograferer i denne uge. Blåbærsyltetøj i dag og blåbærmuffins i morgen.

I får også lige et par billeder fra blåbærmarken så I kan se buskene. Sammenlign eventuelt med de vilde danske blåbær som du finder billeder af her. Som man kan se er amerikanske blåbærbuske meget større og faktisk i perfekt plukkehøjde. Med de vilde bær siger jeg altid at man skal finde “blåbærøjnene“. Det behøver man ikke når man plukker amerikanske blåbær for buskene bugner simpelthen.

Birgitte har mange sorter, der modner på skift og sæsonen er typisk fra sidst i juli til begyndelsen af septemper. Jeg anbefaler varmt et besøg hvis du er på de kanter og det er jeg ikke betalt for at sige:

Besøg Birgittes pluk selv blåbær her

Og de små blade jeg så frygteligt gerne ville have til fotos? Det kunne der simpelthen ikke blive tale om!

Birgitte så nærmest på mig i rædsel, da jeg spurgte om jeg kunne købe et par kviste. Og faktisk kan jeg godt lide den kærlighed til blåbærbuskene. Derfor planlagde jeg i stedet at køre i Bilka og købe en plante, men da jeg fortalte Birgitte det plukkede hun to små kviste til mig, som du nu kan se fotograferet på alle billederne.

Rækker med amerikanske blåbærbuske
Her ses en af de mange rækker med blåbærbuske
Blåbær på amerikansk blåbærbusk
Her spises blåbærsyltetøj til amerikanske pandekager
Her spises amerikanske pandekager med blåbærsyltetøj, ahornsirup og friske blåbær. Find opskriften på amerikanske pandekager her.
Blåbærsyltetøj fordeles på en bolle
På dette billede håber jeg at du kan se at konsistensen på blåbærsyltetøjet er ret tyk og velegnet til at spise på boller. Du finder opskriften på mine luftige boller her.

Inspiration til min opskrift på blåbærsyltetøj

Birgitte fortalte passioneret om blåbær og sorter og også om hendes favorit muffins, der er med marcipan. Det må jeg have kikket på en anden gang, for jeg har allerede en yndlingsopskrift på blåbærmuffins som jeg deler i morgen.

Med hensyn til blåbærsyltetøj vidste Birgitte selvfølgelig en masse og hun gjorde mig også klogere på at der er virkelig meget forskel på smagen i blåbærtyper og at man selvfølgelige skal vælge dem der er mest syre i til syltetøj. Den luksus har man ikke når man køber blåbær i butikkerne, så jeg har sørget for at opskriften indeholder tilstrækkeligt med syre til også at virke med mere søde sorter og blåbær fra frost.

Birgitte fortalte at hun aldrig bruger vanilje eller anden smagstilsætning til sin blåbærsyltetøj og også hvilken sukkermængde hun foretrækker. Desuden sagde hun at syltetøjet altid bliver så flydende at man skal bruge melatin. Nu er jeg ikke rigtig fan af melatin, hvis jeg kan undgå det så jeg har udviklet opskriften uden og den bliver stadig rigtig fin og fast. De andre ting Birgitte fortalte har jeg derimod skrevet mig bag øret og brugt da jeg arbejdede videre med opskriften.

Jeg har været inde mellem Birgittes opskrifter og kikket efter den opskrift hun snakkede om, men de marmelade opskrifter der ligger der ligner ikke. Til gengæld har jeg fundet en engelsk opskrift med ca samme forhold mellem sukker og bær og brugt den som udgangspunkt for min egen opskrift.

Her kan man se hvordan blåbærsyltetøjet koges med citron
Der er tre tricks i opskriften, der gør syltetøjet tykt. Her ses de to: citronen der koger med og kartoffelmoseren der moser halvdelen af bærrene.

Nem opskrift på syltetøj med god tykkelse

Frugt og bær har naturligt forskelligt indhold af pektin, der får syltetøj til at stivne og selvfølgelig også forskellig smag og syre.

Derfor kan man fx nemt lave tykt solbærsyltetøj, fordi solbær naturligt indeholder masser af pektin. Der er derfor ingen grund til at bruge nogen former for tilsætningsstoffer eller syltesukker når man laver solbærsyltetøj.

Anderledes forholder det sig når man fx gerne vil lave jordbærsyltetøj, brombærsyltetøj eller som her blåbærsyltetøj. Ingen af de tre har nemlig ret meget naturligt pektin.

Man kan her vælge en af tre løsninger:

For det første kan man accepterer naturens orden og nyde et ret flydende syltetøj. Det holder jeg personligt meget af, nok også fordi jeg ofte bruger mit syltetøj til desserter og pandekager.

For det andet kan man kombinerer råvarerne så man fx kombinerer jordbær (der ikke har meget pektin) med rabarber (der har meget pektin). Så får man jordbær-rabarber syltetøj med virkelig god konsistens.

Endelig kan man selvfølgelig tilsætte pektin i form af syltesukker, melatin eller ligende.

Min løsning i denne opskrift er at kombinerer blåbær med citron. Citron indeholder nemlig masser af pektin og er desuden en velkommen balance til de søde blåbær. Du vil se at jeg meget ofte har citron i mine opskrifter på syltetøj. Både for smagen og for syltetøjets evne til at stive. I denne opskrift tager vi det et skridt længere og koger to skiver citron med i syltetøjet. Der er nemlig meget pektin i citronskal så det er en god hjælp når syltetøjet skal være tykkere.

Desuden er der et par andre småtricks i opskriften. Jeg vælger fx at mose ca halvdelen af blåbærrene fordi det er med til at tykne syltetøjet. Desuden koger syltetøjet længe nok til at vi kan få den nødvendige fordampning.

Hjemmelavet blåbærsyltetøj med citron og friske blåbær i baggrunden

Sæson

Højsæsonen for amerikanske blåbær er august. Afhængigt af vejret kan sæsonen strække sig på begge sider. Du kan købe amerikanske blåbær hele året i butikkerne, men der er de ikke friskplukkede og lækre. Man kan også købe blåbær på frost.

Tips og tricks

Læs mere om hvorfor der bruges citron til at tykne syltetøjet højere oppe.

Hvis du kan vælge mellem forskellige blåbærsorter er de bedste til syltetøj de sorter der har syre. Det er også en god ide at vælge bær, der ikke er overmodne og faktisk allerhelst kun netop modnet, måske ligefrem med nogle bær i mellem der er knap modne. Dette fordi der er mere syre og pektin i bær der ikke er overmodne.

Når der skal bruges citronskal i en opskrift skal der altid bruges økologiske citroner. Det gift man sprøjter citroner med er ikke godt at spise og det smager desuden rigtigt grimt. Når du køber økologiske citroner får du både skallen og saften og den bedste smag sidder faktisk i skallen.

Her skal du være opmærksom

Det er nemt at lave blåbærsyltetøj, men du skal være opmærksom når du koger det for at være sikker på at få en god konsistens. Gryden skal ikke bulderkoge, men der skal være varme nok på til at du får en fordampning.

Lav test ved at putte lidt på en kold tallerken. Når syltetøjet er koldt bliver det tykkere og med tallerkentesten kan du vurderer konsistensen.

Hvis dit syltetøj ikke bliver tykt nok i første omgang er der intet i vejen for at koge det igen og få lidt mere fordampning på så det bliver tykkere.

Opskrift på blåbærsyltetøj

Opskrift på blåbærsyltetøj

Dejligt tykt blåbærsyltetøj lavet med kun tre ingredienser og uden tilsætningsstoffer.
Citronen er både med til at give god smag og dens pektin tykner syltetøjet. Ønsker du ikke tykt syltetøj kan du undlade citronskiverne og koge blåbærsyltetøjet lidt kortere.
Opskriften giver ca 2 dl blåbærsyltetøj. Du kan se hvilket glas det svarer til på billederne i opskriften.
3.50 fra 2 stemmer
Udskriv
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Antal 300 g bær

Ingredienser

  • 300 g amerikanske blåbær - (friske eller frosne)
  • 200 g sukker - (jeg bruger rørsukker)
  • 1 citron

Sådan gør du
 

Klargør bær og sylteglas

  • Skyl og sorter blåbærrene. Alle dårlige bær skal sorteres fra. Frosne blåbær bruges bare som de er.
  • Skold sylteglas og lad det lufttørre på et rent viskestykke.

Syltetøj af blåbær

  • Hæld 300 g blåbær i en gryde. (TIP 1)
  • Tilsæt 200 g sukker, 1 spsk citronsaft og 2 hele skiver citron.
  • Bring bær og sukker langsomt i kog så sukkeret smelter. Rør et par gange undervejs.
    Her kan man se hvordan sukkeret er ved at smelte. Man kan også se de to skiver citron
  • Når blandingen begynder at boble presses ca halvdelen af bærrene til mos med en kartoffelmoser. (TIP 2)
    Blaabaersyltetoej DIY
  • Nu skal vand fordampe og syltetøjet koge ind. Det tager ca 15 mintter, lidt afhængigt af bær og gryde. Juster varmen så gryden koger uden at buldre. (TIP 3)
  • Tjek konsistensen og hvis den er rigtigt fjernes citronskiverne. Er syltetøjet for tyndt koges det i yderligere nogle minuttter til det har den ønskede konsistens. Smag samtigtigt til! (TIP 4)
    Her testes syltetøj på en kold tallerken
  • Hæld syltetøjet i henkogningsglasset og skru låget på med det samme. (TIP 5)
    Haeld blaabaersyltetoej paa glas

Noter

TIPS TIL OPSKRIFTEN
TIP 1: Når man koger syltetøj er størrelsen på gryden vigtig. Der skal være god plads i gryden så der er plads til at syltetøjet kan koge op og vandet fordampe. På den anden side skal blåbærrene naturligvis ikke forsvinde i et hjørne. Størrelsen på gryden har betydning for kogetid og kvaliteten på syltetøjet.
TIP 2: Du kan vælge at mose alle blåbærrene hvis du slet ingen hele blåbær vil have. Så bliver det nærmere blåbærmarmelade. Du kan også lade være med at mose nogen bær, men så får du en lidt mere flydende syltetøj.
TIP 3: Det er afgørende er at holde temperaturen rigtig så der sker en fordampning og syltetøjet koger ind. Gryden skal være i kog men ikke bulderkoge.
Laver du en meget stor portion er det muligt at kogetiden skal være lidt længere.
TIP 4: Du tester konsistensen på syltetøjet ved at tage en lille teskefuld og hælde den på en kold tallerken som du sætter i køleskabet. Når syltetøjet er koldt kan du bedømme konsistensen. 
Husk at smage til. Der er meget forskel på blåbær og derfor også på hvor meget sukker og syre du har brug for. Tilsæt mere sukker eller citron om nødvendigt.
TIP 5: På denne måde dannes et lille vakum, der er med til at holde dit syltetøj friskt. Det er det der lille klik det giver når du åbner glasset. Lad syltetøjet køle lidt af før du sætter glasset i køleskabet.
Blåbær farver meget. Sæt glasset på en tallerken så du ikke får syltetøj på bordet.
HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA
Opskriften er udviklet på baggrund af min egen opskrift på syltetøj af vilde blåbær, desuden har jeg brugt gode råd fra Birgitte og fundet inspiration i denne opskrift: “Simple Blueberry Jam“.
HOLDBARHED
Syltetøjet kan i hvertfald holde fire måneder i et uåbnet helt rent henkogningsglas. Når du først har åbnet glasset er holdbarheden ca. 2 uger.
HAR DU LAVET SYLTETØJ AF AMERIKANSKE BLÅBÆR
Så vil jeg som altid gerne høre din mening og dine gode råd. Intet gør mig gladere end glade brugere af mine opskrifter så skriv endelig osgå hvis du helt enkelt bare er glad for opskriften. TAK!
Del gerne et billede på InstagramNævn @marinas_mad eller tag #marinas_mad. Jeg bliver så glad når jeg kan se mine opskrifter i brug.

Få årstidsinspiration på instagram. Klik på et billede og læs med:

Sea kissed in Skagen today. MARINEREDE JORDBÆR LØVSTIKKESALT

Lidt om Marinas Mad

Marinas Mad er en madblog med fokus på de danske årstider. Året rundt deler jeg opskrifter med årstidsaktuelle råvarer. Jeg skriver desuden hver uge en madplan med fokus på årstiden og de aktuelle mærkedage.

Alle opskrifter på bloggen er gennemtestede og med masser af tips.

Madplanerne er mere end en opremsning af opskrifter. Her finder du fx baggrunds information om alle danske mærkedage, årstidsinspiration og råd om brug af rester fra det ene måltid til det næste.

Jeg gør mig meget umage med mine opskrifter og gennemtester før jeg deler. Alligevel er det jo først når opskriften virker hjemme i dit køkken at den er en succes. Derfor vil jeg virkeligt gerne høre fra dig og lære af dine erfaringer. Skriv meget gerne en kommentar, som selvfølgelig besvares. Det gælder også selvom du helt enkelt bare er glad for opskriften.

Bloggen har desuden et stjernesystem hvor du kan trykke på det antal stjerner du synes den fortjener. Det gør mig altid meget glad når jeg ser at nogen har givet en opskrift en top vurdering. TAK.

Jeg er ikke aktiv på Facebook, men jeg skriver et nyhedsbrev og deler bag om bloggen glimt mm på Instagram.

TAK fordi du læser med.

Flere opskrifter på syltetøj

Opskrift på mormors solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj: Hjemmelavet sommersyltetøj fra baghaven

gammeldags brombærsyltetøj opskrift

Brombær syltetøj

Blåbærsyltetøj: nemt og lækkertBlåbærsyltetøj: nemt og lækkertBlåbærsyltetøj: nemt og lækkert
Pin
Share
Tweet
Email

Skrevet i: Blåbær, Hjemmelavet syltetøj, Opskrift Tags: opskrifter med blåbær, Opskrifter på syltetøj

Previous Post: « Aftensmad i septemper: familiefavoritter
Next Post: Blåbærmuffins: saftige og nemme at bage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla Hawkins skriver

    2021-09-02 kl. 23:50

    Hi, thanks for finding inspiration with my Blueberry Jam recipe. Perhaps the British and Danish flags on my blog are a little too subtle but last time I looked I was definitely not American so I wonder if you could correct that. I’m British and half Danish on my mum’s side:-) You could just link to “Simple Blueberry Jam” which is the usual way:-) Loving the plates in this post, my mormor had those so brings back many memories:-) I would have sent an e-mail but couldn’t find a contact page.

    Svar
    • Marina skriver

      2021-09-03 kl. 13:55

      Hi Camilla.

      I am so happy to hear from you and very sorry I got your nationality wrong. I will correct that immediately.

      In all honesty I got the approximately measurements from the lady at the blueberry farm and looked for a recipe with similar measurement and no vanilla. Your recipe was close and lovely so it was part of my inspiration for this recipe. I am embarrassed I didn’t spend more time looking at your blog but just focused on your recipe. This recipe is inspired partly by my own recipe for blueberry jam using wild blueberries, partly by the lady at the farm and partly from your recipe (especially the part of using some mashed blueberries). In addition I came up with the idea of using sliced lemons to make the jam thicker. I always try to acknowledge my inspiration for recipes so I wanted to credit you even if this recipe is not identical to yours.

      I love that you mormor had similar plates. They are very pretty and I immediately thought of blueberry jam when I found them in the thrift shop. Your mormor might have had the “blå blomst” Royal Copenhagen. They look similar but are hand painted and very beautiful. It’s one of my favorites.

      Thank you again for reaching out and sorry for my mistake. I wish you a very happy autumn and thank you for the inspiration

      Marina

      Svar
      • Camilla Hawkins skriver

        2021-09-03 kl. 17:00

        No worries at all and thank you for changing the credit and crediting me in the first place. I’m just happy to have found another Danish blog to follow (found you on Instagram now).

        I think you’re right about the plates now I look more closely. How lucky to find in a thrift shop. I still kick myself that I didn’t buy a set I saw that were a copy of the Royal Copenhagen – Musselmalet many years ago. I still live in hope of seeing some again one day:-)

        Svar
        • Marina skriver

          2021-09-04 kl. 12:11

          Hi again

          I am really sorry for the mistake in the first place. I didn’t really recognize the purple flags as the Danish flag but that is no excuse. I just think I was so absorbed with “American blueberries” and “American blue berry muffins” and it kind of tinted my vision. So happy you reached out and corrected my mistake.

          These plates are just cheap and machine painted. They will probably go back to the thrift shop again now that they have had their moment (I have to that as I would drown in plates otherwise…). Your mormor might very likely have had the beautiful hand painted set of Blå blomst (blue flower). They look kind of the same but it is a much nicer set. Your mormors generation took great pride in their china and most collected one of the many different sets. Old musselmalet is my own favorite (and the one I have inherited) but Blå blomst is very lovely to. I have a few Blå blomst plates for photography.

          Thank you so much for following me on IG. I am really not good enough of keeping my presence there a priority, but I will follow you back and look forward to see more recipes from you.

          Have a great weekend

          Marina

          Svar
  2. Elsebeth skriver

    2021-09-05 kl. 16:24

    “Desuden sagde hun, at syltetøjet bliver så flydende, at man skal bruge Melamin.”
    Marina, du er helt galt på den! Melamin er et kunstmateriale, som man bl.a. laver skåle og bordplader af. Det er Melatin, et pulver i små poser, der erstatter pektin.
    I mange år lavede jeg hindbærgelé til mit barnebarn og brugte citronsyre til at få det til at gelere. Det var han helt vild med, og kun hans allerbedste ven ville han dele det med.
    Før der fandtes Melatin, brugte man citronsyre, (og før der fandtes Maizena, brugte man selvfølgelig kartoffelmel); det var dét, vi havde, og det var der ingen grund til lave om på. Alene prisforskellen!

    Svar
    • Marina skriver

      2021-09-05 kl. 17:18

      Hej Elsebeth

      Jeg kan godt se at den er helt gal. Det var selvfølgelig melatin jeg mente og jeg vil straks rette det. Nu da jeg skriver “melatin” igen kan jeg se at min stavekontrol gerne vil rette til “melamin” så det er måske det der er gået galt. Men det kan også sagtens være at jeg bare har stavet forkert. Jeg er detsværre ret ordblind og fanger ikke altid den slags. Tak for din hjælp.

      Og ja citronsyre og citron i det hele taget er jo rigtigt godt til at få syltetøj mm til at gelere og så har det også den smagsmæssige fordel at det giver lidt kant og syre hvor det ellers kan mangle. Din hindbærgelé lyder dejlig. Det får jeg straks lyst til at lave.

      Mange varme sensommer hilsner og tak for din hjælp.

      Marina

      Svar
  3. Elsebeth skriver

    2021-09-06 kl. 14:48

    Det kan jeg godt forstå. Men som med blåbær er der også forskel på hindbær. Da jeg købte mit hus i 1993, stod der en hel skov af hindbær, som var knap halvt så store som autumn bliss, men havde en væsentlig bedre smag og duft. Jeg havde taget et glas med til en overlæge, som skulle kontrollere mine øjne efter en operation. Han blev meget glad, for
    han kunne også godt lide hindbær. “Sikke en fantastisk smuk dyb farve!” “Prøv at tage cellofanlåget af,” sagde jeg. “Åh, jeg kunne med lukkede øjne sidde med næsen i glasset hele dagen – det er som at være i en hindbærskov!” Det var nøjagtig sådan, mit barnebarn havde det, selvom han kun var fem år, da vores hindbærgelé-eventyr startede. Fem år, og så spurgte han mig en dag, “Mormor, når nu du kan lave hindbærgelé, kan du så ikke også lave jordbærgelé?” OG selvfølgelig kunne jeg det! Tænk, om han om mange år stadig vil drømme sig tilbage til mormors hindbærgelé …

    Svar
    • Marina skriver

      2021-09-12 kl. 12:45

      Hej Elsebeth

      Sikken dejlig historie. Jeg er et duft menneske. Hele eventyr kan fortælles med dufte og man kan helt sikkert drømme sig tilbage til sommerdage i barndommen og mormors hindbærgelé. Måske laver dit barnebarn en dag hindbærgelé med sit barnebarn og fortæller om dig og din have.

      Hav et dejligt efterår.

      Du må undskylde at jeg pludselig forsvant fra samtalen. Jeg fik en besked der gjorde min uge ret vanvittig og jeg har ikke haft computeren åben siden.

      Mange hilsner

      Marina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL MIT ÅRSTIDSKØKKEN

Her på Marinas Mad deler jeg ud af mine yndlingsopskrifter på dejlig hverdagsmad. Jeg tror det er vigtigt at spise både til helbredet og humøret og deler alle slags opskrifter fra de super sunde til de syndigt dejlige. Velkommen.

Lemonade

Opskrift på lemonade

Få hemmeligheden til den bedste lemonade jeg kender

Glas med rabarberlemonade på en bakke: Man kan se citron og isterninger

Rabarber lemonaden er noget af det bedste man kan lave i rabarber sæsonen.

Jordbær lemonade

Dejlig forfriskende jordbær lemonade

Opskrift på hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er ren sommermagi. Få alle mine bedste tips til den bedste hyldeblomstsaft. Masser af billeder og gode råd.

Havregrynskager

Opskrift på gammeldags havregrynskager

Nemme og lækre havregrynskager. Perfekte at bage med børn

Udrul småkagedej til udstikssmåkager

Nem småkagedej - perfekt til udstik og vinterferie hygge

Sommer frokostretter

Opskrift på hønsesalat med grønne asparges

Hønsesalat med friske grønne asparges er en dejlig frokostret.

Fiskefrikadeller

Opskrift på Fiskefrikadeller

Min bedste opskrift på dejlige gammeldags fiskefrikadeller.

Æggesalat

Opskrift på æggesalat

Min populære opskrift på hjemmelavet æggesalat har fået DIY billeder.

SØG I ALLE INDLÆG

FÅ NYT FRA MARINAS MAD

Marinas Mail

Få det hele med! Hver søndag formiddag udsender jeg et nyhedsbrev. Foruden besked om nyt indhold på bloggen får du fx køkkentips, liste med danske mærkedage og årstidsrelevant råvarer information.

HER SKER NOGET NYT

Jeg tester og reviderer bloggens opskrifter løbene.  Nedenfor kan du se de senest opskrifter jeg har tilføjet nye fif.

Opskrift på mormorsalat

Mormorsalat er den bedste danske sommersalat fra mormorkøknet. Opskriften har fået DIY billeder og svar på lidt spørgsmål

Sorbet af hyldeblomstsaft og jordbær

Opskrift på jordbær hyldeblomst sorbet

Sorbet af hyldeblomstsaft med jordbær er en nem og lækker sommerdessert

Agurkesalat

Agurkesalat opskrift

Mormors opskrift er den bedste og hurtigste måde at lave agurkesalat. Nu med trin for trin billeder.

Smørstegte nye gulerødder

Opskrift på smørstegte gulerødder

Smørstegte nye gulerødder er noget af det bedste tilbehør til sommermaden.

CHOKOLADE COOKIES

Opskrift på amerikanske chokolade cookies med chokolade

Min opskrift på chokolade cookies er de bedste cookies vi kender i vores familie. Opskriften er nu opdateret med DIY billeder så de bliver nemme at bage for børn.

Copyright på billeder, tekst og opskrifter Marina Starcke 2022. Del venligst ikke indhold uden tilladelse.

Godkend cookies
På Marinas Mad deler jeg opskrifter med masser af tips. Opskrifterne formidles i et brugervenligt format, der forudsætter at du godkender cookies.

Cookies anvendes hos mig primært til at forbedre din oplevelse når du bruger opskrifterne. Jeg bruger desuden anonym statistik.

Se cookiepolitik for flere informationer. (Scroll ned til bilag og se hvilke oplysninger der gemmes og hvorfor).

Cookies er anonyme og jeg kan ikke spore din adfærd tilbage til dig. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

God læselyst og tak fordi du læser med
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Se præferencer
{title} {title} {title}