• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Marinas mad

Opskrifter fra mit årstidskøkken

  • Opskrifter
  • Mormor mad
  • Hyldeblomstsaft

Varme hveder

2017-05-03 by Marina 4 kommentarer

Gå til opskrift Udskriv
En kurv med lækre varme hveder

Varme hveder er allerbedst når de er af den helt klassiske gammeldags type, bagt på hvedemel og med smør og kardemomme. Min opskrift er fyldt med tips og giver skønne og bløde hvedeknopper, der ristes i ovnen til lækre sprøde hveder.

Hvornår spiser man hveder i 2022

Varme hveder spiser man traditionelt aftenen før Store Bededag.

Store bededag flytter sig hvert år i forhold til påsken. I 2022 er Store Bededag 13 maj, i 2023 er det den 5 maj og i 2024 er det allerede 26 april. Her kan du se flere datoer til 2025 og frem.

I 2022 spises varme hveder derfor torsdag den 12 maj om aftenen

– men altså de skønne hveder smager jo så godt at man også kan spises dem både på store bededag og i dagene deromkring.

Læs mere om traditionen og om hvordan den opstod længere nede i blogposten.

Varme hveder ligger på siden så man kan se hvor luftige og lækre de er

Gammeldags hveder

Klassiske varme hveder er bløde lyse boller, der bages til de er luftige og bløde. Herefter flækkes de og ristes i en ovn til de er sprøde.

Sådan har man bagt hveder i generationer, men i takt med ændrede brødvaner hos danskere er der nu også mange opskrifter på langtidshævede hvedeknopper, hveder med surdej og hveder med grovere og sundere mel.

Bare så vi er helt på det rene er denne opskrift gammeldags. Dejen er hurtigt hævet og der bruges kun hvedemel. Sådan gør jeg, fordi det giver de mest luftige og lette hvedeknopper med den helt traditionelle og dejlige smag af smør og kardemomme.

Surdej, langtidshævning og grove meltyper har mange kvaliteter, men når det kommer til hveder vil min familie og jeg helst have de gammeldags. Derfor kommer der trods mange spørgsmål og efterspørgelse ikke andre opskrifter her på madbloggen.

Varme hveder spises med smør aftenen før Store Bededag. På billedet er der også forårsblomster og en kop te
Aftenen før Storebededag drikkes der te til de varme hveder. Du kan læse mere om Store bededag her.

Lidt mere om hvornår og hvorfor vi spiser varme hveder

Mit madhjerte banker for alle de danske højtider og for de der dejlige måltider som man kun laver til særlige anledninger. Netop sådan en ting er de varme hveder, der traditionelt spises aftenen før Store bededag. Sådan har man gjort i generationer og det siger meget om denne særlige bolles kvaliteter at den har overlevet tidernes skiften. I dag er varme hveder en af de mest elskede danske madtraditioner og det anslås at henved halvdelen af alle danskere spiser varme hveder aftenen før store bededag (se den store undersøgelse her hos madkulturen)

Oprindeligt var Store bededag en meget strengt håndhævet helligdag hvor man kun skulle bede og hverken måtte arbejde, lege eller rejse. Derfor opfandt bagerne hvedeknopperne. Hvedeknopperne er en særlige knap færdig bolle, der dagen efter kan ristes til perfektion og serveres som varme hveder uden at bryde arbejdesforbudet. At hvedeknopperne desuden var bagt af det luksuriøse hvide hvedemel har kun højnet dens popularitet. Med tiden fandt det københavske borgerskab på den tradition at man aftenen inden Store bededag gik tur på Voldene og kom hjem til te og varme hveder. Det var faktisk så hyggelig en tradition at den langsomt spredte sig ud over landet og i dag foregår hvedespiseriet derfor aftenen inden Store bededag.

Du kan læse meget mere her i mit særlige indlæg om Store bededag.

Varme hveder spises ovnristet med smør. På billedet er der varme nybagte hvedeknopper, ristede varme hveder, smør og te

Varme hveder og hvedeknopper hvad er forskellen?

Der opstår nogle gange lidt forvirring omkring begreberne når det kommer til hveder, men faktisk er det ret enkelt.

De boller man bager når man vil lave varme hveder hedder “hvedeknopper“. Når de flækkes og ristes kaldes de “Varme hveder”.

Kunne vi så ikke bare kalde det en ristet bolle og slippe for al forviringen spørg du måske? Og det kunne man jo godt, men hvedeknopperne er bagt på en særlig måde, sådan at man sikre at de færdige hveder bliver særligt bløde, luftige og lækre. Det er altså lige lidt bedre end en almindelig ristet boller, selvom det også er godt.

Luftige hvedeknopper der overskåret og ristet i ovn bliver til varme hveder
Hvedeknopper. Når de skæres igennem og ristes får man varme hveder

Hvilket tilbehør spiser man til varme hveder?

Det langt mest almindelige er at spise varme hveder med iskoldt smør. Det bløde smør og den ristede varme bolle passer bare perfekt sammen. Mange spiser også deres hveder med pålægschokolade eller med ost.

I min familie har det altid været tradition at spise varme hveder som aftensmad med pålæg og lækre oste. Selvfølgelig ledsaget af dampende varm te. Det gjorde man i mine forældres barndomshjem og det gjorde vi da jeg var barn.  Det er en tradition jeg har taget med ind i min egen familie og i dag er det en aften vi glæder os til hele året. Vi dækker bordet fint med forårsblomster og tændte stearinlys og nyder de knasende lækre hveder sammen. Og ja vi spiser selvfølgelig også de varme hveder med smør og den første varme hvede jeg spiser er altid kun med smør.

Vil man gerne serverer med et forårssyltetøj vil det være oplagt med den dejlige rabarberkompot med vanilje.

På billedet kan man se hvor luftige bollerne er. Min datter trykker på en så man kan se hvordan den kan trykkes flad
Her trykker min yngste datter på hvedeknoppen for at demonstrerer hvor blød og luftig den er. Prøv at sammenligne med hvedeknoppen bagved.

Bløde luftige hveder – opskriften er fyldt med mine små tricks

I min køkkenverden skal en hvede være bagt sådan at selve hvedeknoppen er helt blød og luftig. Derfor er opskriften fyldt med små tricks, der skal sikre dig de allermest luftige og lækre hvedeknopper.

Alligevel er opskriften helt enkel, hurtig og nem at bage for det er ikke spor svært at bage de gammeldags varme hveder når man bare kender fremgangsmåden og et par nemme tricks.

Mine luftige hveder er som sagt helt traditionelle og derfor ikke særligt sunde med groft mel, surdej eller andet. Jeg holder meget af langtidshævning og groft mel, men ikke i mine hveder. En hvede skal i min verden være let og luftig som brød kun kan blive det hvis det er hurtigt hævet og bagt af rent hvedemel.

Der kommer derfor aldrig syv slags opskrifter på hveder her på bloggen. Du får én og kun én opskrift, fordi det er de hveder jeg selv bager!

Mine trips til de bedste hveder

Opskriften er fyldt med små tricks og tips, men du får lige billeder til et par af de vigtigste. Jeg er nemlig blevet bedt om jeg ikke godt kan dele nogle DIY billeder og derfor sidder jeg her på selve store bededag og deler nye billeder til opskriften.

Her kan man se hvordan hvederne vokser sammen under bagningen

I opskriften bruges revet koldt smør. Der skal selvfølgelig smør i hveder. Det er vigtigt for smagen og virkeligt vigtigt når man gerne vil have en bolle der ristes til lækker perfektion. I mange andre opskrifter vil du se at der bruges smeltet smør. Det bruger jeg stort set aldrig i mine opskrifter for koldt smør giver meget bedre bagværk. Hvis du har et skarpt rivejern kan smørret rives direkte i dejen. Ellers må du smuldre det med fingrene.

De varme hveder efter hævningen

Varme hveder bages med en særlig teknik hvor bollerne stilles tæt i en bradepande og under hævningen og bagningen hæver sammen. Det sikre den bløde og luftige kerne og også at bollerne bliver firkantede sådan som klassiske hveder skal være. Jeg har taget billeder så man kan se hvor tæt bollerne skal stå i formen og hvordan de efterhånden hæver sammen når de står under det let fugtige viskestykke og hæver.

Man skal kikke lidt på sin form og tænke over præcis hvor mange boller man skal lave.

Hvedeknopperne skal være færdigbagte så de ikke er klæge, men de må endelig ikke få for meget for det er hele særkendet ved hvedeknopperne at det er boller der er bagt til at riste. Bager man dem for længe bliver de derfor kedelige når de bliver ristet. Måler du temperaturen midt i en bolle skal den være på ca 98 C.

Når bollerne stilles til afkøling lader jeg dem være i bageformen i de første 15 minutter, overdækket med et rent viskestykke. Herefter lader jeg dem køle af på en bagerist. Dette er med til at sikre saftige boller, der ikke bliver tørre og at hvedeknopperne er helt bløde.

Lækre luftige boller til varme hveder
Her er de lækre luftige hvedeknopper klar til at blive skåret igennem så de kan blive ristet.

Sæson

Varme hveder skal traditionen tro spises aftenen inden Store bededag. I 2022 er det den 12 maj.

Alligevel sælger butikkerne typisk også hvedeknopper i ugerne op til store bededag og jeg kan se at mange går i gang med at bage efter min opskrift allerede et par weekender inden store bededag.

Flere små tips og tricks

Læs de vigtigste tips med billeder til illustration højere oppe og i selve opskriften.

Bollerne kan koldhæves hvis man synes. I så fald reduceres gærmængden og dejen stilles i køleskabet. Imidlertid får man et andet resultat hvis man koldhæver. Som alle koldhævede deje vil brødet få en anden smag og strukturen vil også være anderledes. Den helt rigtige gammeldags hvedeknop er hurtigt hævet hvedebrød med kardemomme. Iøvrigt kan man sagtens bage hvedeknopperne dagen før så de er lige klar til at flække og riste på dagen.

De varme hveder bliver bedst hvis de ristes i ovnen. Kun der får de den helt rigtige sprøde overflade hele vejen rundt. Imidlertid kan man godt riste dem på brødrister hvis man bare skal hyggespise en enkelt eller to.

Vi bruger de varme hveder som aftensmad serveret med smør, pålæg og gode oste. Iøvrigt elsker vi at hyggespise varme hveder dagen efter. Hvis din familietradition er anderledes skal du måske bage en mindre portion. Du tilpasser nemt mængden i opskriften. Husk at dit fad også skal passe.

Her skal du være opmærksom

Jeg synes det er nemt at bage varme hveder, men du skal selvfølgelig være god til at ælte en bolledej og forme boller. Kast dig ud i det og prøv! Dejen kan sagtens æltes på maskine.

Opskrift på Varme hveder

Opskrift på varme hveder: luftige gammeldags hveder

Klassiske gammeldags hveder bagt med hvedemel, kardemomme og smør.
Hvedeknopperne bliver utroligt bløde og luftige og når de skærres igennem og ristes i ovnen bliver resultatet lækre sprøde hveder med en blød kerne og den helt rigtige smag af kardemomme. 
Det er ikke svært at bage gammeldags hveder, men start i god tid så hvedknopperne kan nå at køle godt af inden de skal ristes til varme hveder. Man kan fint starte dagen inden man vil spise varme hveder. Så bager man bare hvedeknoperne så de er lige til at riste dagen efter.
Opskriften giver ca 15 hvedeknopper og når de skæres igennem 30 hveder.
4.86 fra 28 stemmer
Udskriv
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Hviletid (af 2 omgange) 1 t 30 min
Samlet tid 40 min
Antal 15 hvede knopper

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk fint salt - (måske lidt mere hvis du er glad for saltet brød)
  • 2 spsk rørsukker - (kan erstattes af hvidt sukker)
  • 2 tsk kardemomme
  • 750 g hvedemel - (Sådan ca. Se TIP 2)
  • 75 g smør

Sådan gør du
 

Dej til hveder

  • Hæld 4 dl vand i en skål, smuldre 25 g gær ned i vandet og rør med en gaffel til den er opløst. Tilsæt 1 tsk fint salt, 2 spsk sukker, 2 tsk kardemomme og 2 æg. Rør det hele sammen.
    På billedet er gær, æg, sukker, kardemomme og salt rørt ud i vand. Der er en stor røreskål på billedet
  • Tilsæt 750 g mel og riv 75 g smør ud over. Rør sammen. (TIP 1)
    Smørret rives ned i skålen med mel
  • Ælt dejen. Du kan enten ælte på maskine på lav hastighed eller på et meldrysset bord. Ælt til dejen er lækker og slipper hænderne/redskaberne. Dejen skal have et lidt blankt skær. (TIP 2)
    Her er dejen til gammeldags hveder færdig æltet og klar til at hæve
  • Stil dejen til hævning i en stor skål med låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca 1 time. (TIP 3)
    Her kan man se den færdigt hævede dej til varme hveder

Hvedeknopper

  • Tænd ovnen på 200 C (varmluft). (TIP 4) Find en firkantet bradepande eller et ovnfast fad med høje sider og beklæd formen med bagepapir. (TIP 5)
    Her er ovnen sat til 200 C varmluft til at bage hveder
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i ca 15 dele. Form boller og husk at spænde dem godt op.
    DIY Varme hveder dejen deles til boller
  • Stil bollerne tæt med samlingen nedad. Stil dem sådan at de lige præcis ikke røre. Se billede.
    Bollerne til hvdeknopper stilles tæt i bradepanden
  • Stil bollerne til efterhævning dækket af et fugtigt, men ikke vådt viskestykke. (TIP 6)
    DIY varme hveder bollerne står til hævning
  • Efter ca 30 – 45 minutter bollerne hævet sammen og klar til ovnen. (TIP 7)
    Bollerne til hvedeknopperne er færdighævet
  • Bag bollerne i en 200 C varm ovn til de er let gyldne. Det tager ca 25 minutter, men hold øje da bagetiden kan varierer noget afhængigt af din ovn og form. (TIP 8)
    Et bagetermometer viser 98,2 C
  • Stil de færdige boller til afkøling. De første 15 minutter i formen under et viskestykke. Herefter på afkølingsrist. (TIP 9)
    Her ses de færdigbagte hveder og man kan se de nu er helt vokset sammen.

Varme hveder ristes i ovn

  • Skær de kolde hvedeknopper igennem på tværs med en brødkniv. Herefter ristes de i ovn ved 250 C i ca 7 minutter til de er sprøde og lækre. (TIP 10)
    Bollen skaeres igennem til varme hveder

Noter

TIPS TIL OPSKRIFTEN
TIP 1: Har du ikke et rivejern der er skarpt nok til at rive koldt smør kan du istedet smuldre blødt smør ind i melet med fingrene.
TIP 2: Den mængde mel, der skal bruges afhænger først og fremmest af mærke, men også af dagens luftfugtighed. Det kan derfor godt være der skal bruges en smule mere end angivet i opskriften. 
Det er vigtigt ikke at få for meget mel ind i dejen, selvom det kan være fristende når man håndælter. Brød der tilsættes for meget mel bliver tørt og kedeligt.
Hvis du ælter på maskine og kan se at dejen ikke samler sig om dejkrogen tilsætter du en spsk af gangen til dejen samler sig om æltekrogen.
TIP 3: Med låget undgår du at dejen tørre ud.
TIP 4: Det er godt at bage med damp hvis du har mulighed for det. Stil eventuelt et lille støbejerns fad ind i bunden af ovnen. Lad det varme op med ovnen og hæld vand i når du sætter bollerne ind i ovnen, så vil der udvikles damp til bagningen.
TIP 5: Formen skal idealt set passe til mængden af dej. Hvis den er lidt for stor stiller du bollerne korekt og lader lidt af formen stå tom i dene ene ende. De yderste boller vil så blive lidt runde, der hvor de ikke har naboer. De smager lige så godt for det! Formen på billederne er 25×35 cm og passer perfekt til denne portion.
TIP 6: Jeg spænder viskestykket op så det ikke rør ved bollerne ved at putte enderne ind under formen.
TIP 7: Den nøjagtige hævetid afhænger af temperaturen i dit køkken. Kik på bollerne. De skal være hævet sammen i siderne, men stadigt have huller i midten. De vil hæve yderligere op når de bages. Inden bollerne kommer i ovnen kan de eventuelt pensles med vand eller sammenpisket æg, men det er ikke nødvendigt.
Tip 8: Hvis du er i tvivl om bollerne er færdige kan du vende dem ud på en bagerist og banke dem under bunden. De skal lyde hule. Lyder de ikke hule må du sætte dem hurtigt ind i ovnen igen og give dem lidt længere. Du kan også måle temperaturen i midten af en bolle. Til hveder skal den perfekte temperatur være 98 C. Hveder må nemlig ikke overbages!
TIP 9: Ved først at lade bollerne køle af i egen damp sikre du at de forbliver bløde. Hvis du lader dem stå under viskestykket under hele afkølingen kan de blive for våde.
TIP 10: De varme hveder kan også ristes på brødrister, men det er bedst i ovn.
HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA
Læs om traditionen med gammeldags hveder i teksten. Dette er min egen opskrift og mine egne tips og tricks. Opskriften blev første gang delt på min gamle blog Badut tilbage i 2009. Hvederne er siden blevet bagt flittigt hvert år og mine læsere har været glade for opskriften. Opskriften er løbende forbedret med nye bagetricks. 
KOM PÅ FORKANT / HVAD GØR DU VED RESTERNE
Det er oplagt at bage hvedeknopperne dagen før de varme hveder skal spises. Så skal hvedeknopperne bare flækkes og ristes. Så kan man også nå det på en travl hverdagsaften.
Der er næsten ikke noget bedre end at gå og hyggespise varme hveder dagen efter. Det er jo også præcis det de er skabt til. Varme hveder er allerbedst den dag hvedeknopperne er bagt eller dagen efter, men de kan også fint spises to dage efter hvis bollerne er opbevaret rigtigt. Som andet brød fryser hvedeknopper udemærket.  
HAR DU BAGT HVEDER EFTER MIN OPSKRIFT?
Så vil jeg rigtigt gerne høre din mening. Fortæl mig også gerne om dine familie traditioner omkring hvederne. Jeg vil elske at høre fra dig i kommentarfeltet, men du kan også gøre mig glad hvis du bruger et øjeblik på at trykke på det antal stjerner som du synes opskriften fortjener. Hav en hyggelig bededagsferie. 
OPSKRIFTEN ER UDGIVET PÅ MADBLOGGEN 3/5/17 OG SENEST REVIDERET  MED NYE TIPS OG DIY BILLEDER 27/4/22.
Del gerne et billede på InstagramNævn @marinas_mad eller tag #marinas_mad. Jeg bliver så glad når jeg kan se mine opskrifter i brug.

Netop nu på Instagram. Klik og læs med:

Sea kissed in Skagen today. MARINEREDE JORDBÆR LØVSTIKKESALT

Lidt om Marinas Mad

Marinas Mad er en madblog med fokus på de danske årstider. Året rundt deler jeg opskrifter med årstidsaktuelle råvarer. Jeg skriver desuden hver uge en madplan med fokus på årstiden og de aktuelle mærkedage.

Alle opskrifter på bloggen er gennemtestede og med masser af tips.

Madplanerne er mere end en opremsning af opskrifter. Her finder du fx baggrunds information om alle danske mærkedage, årstidsinspiration og råd om brug af rester fra det ene måltid til det næste.

Jeg gør mig meget umage med mine opskrifter og gennemtester før jeg deler. Alligevel er det jo først når opskriften virker hjemme i dit køkken at den er en succes. Derfor vil jeg virkeligt gerne høre fra dig og lære af dine erfaringer. Skriv meget gerne en kommentar, som selvfølgelig besvares. Det gælder også selvom du helt enkelt bare er glad for opskriften.

Bloggen har desuden et stjernesystem hvor du kan trykke på det antal stjerner du synes den fortjener. Det gør mig altid meget glad når jeg ser at nogen har givet en opskrift en top vurdering. TAK.

Jeg er ikke aktiv på Facebook, men jeg skriver et nyhedsbrev og deler bag om bloggen glimt mm på Instagram.

TAK fordi du læser med.

Flere lækre boller til særlige højtider:

Den bedste opskrift på luciaboller

Luciaboller: skønne lussekatter og andre luciabrød til Luciadag

Opskrift på Hot Cross Buns

Hot Cross Buns – engelske påskeboller

Varme hvederVarme hvederVarme hvederVarme hvederVarme hvederVarme hvederVarme hveder
Pin
Share
Tweet
Email

Skrevet i: Opskrift, Brød, Hveder Tags: brød, dansk mad, Hvedeknopper, store bededag, Varme hveder

Previous Post: « Madplan uge 18: Kom maj du søde milde
Next Post: Madplan uge 19: Store bededag og mors dag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birgitte skriver

    2021-04-21 kl. 9:07

    Hej
    Hvilke mål har din bradepande til hvederne ?

    Svar
    • Marina skriver

      2021-04-21 kl. 9:38

      Hej Birgitte

      Godt spørgsmål. Bradepanden på billedet har størrelsen 25×35 cm men du kan lave hvedeknopperne i alle forme med høje sider. Så tilpasser man bare. Før jeg fik denne bradepande der passer godt til vores familie lavede jeg varme hveder i en lille bradepande + halvdelen af et ildfast fad. Det ildfaste fad er lidt mindre velegnet fordi varmefordelingen er mindre god men hvederne bliver stadigt dejlige.

      God fornøjelse med de varme hveder

      Mange forårshilsner

      Marina

      P.s.: Jeg får det lige skrevet ind i opskriften til andre der er nysgerrige på målene. Så TAK for godt spørgsmål.

      Svar
  2. Marianne Larsen skriver

    2021-08-25 kl. 0:16

    Hej Marina.
    Prøvede at bage dine hveder den anden dag og må virkelig sige det er en super god opskrift, jeg fulgte din opskrift nøje, det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem 🙂
    Vh
    Marianne.

    Svar
    • Marina skriver

      2021-08-26 kl. 20:48

      Hej Marianne

      Mange tak for din dejlige tilbagemelding. Hvor er jeg bare glad for at høre at opskriften på de varme hveder blev en succes for dig. Vi er selv så glade for den opskrift og glæder os hvert år til at spise dem.

      Og hvor er det hyggeligt at du bager dem nu for selvfølgelig smager de godt året rundt. Det glæder mig meget at du vil bage dem igen.

      Til sidst må du undskylde at jeg ikke fik svaret dig med det samme. Det har været nogle helt tosset travle dage, men så blev jeg jo dobbelt fald da jeg åbnede bloggen og så din søde hilsnen.

      Mange varme hilsner

      Marina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL MIT ÅRSTIDSKØKKEN

Her på Marinas Mad deler jeg ud af mine yndlingsopskrifter på dejlig hverdagsmad. Jeg tror det er vigtigt at spise både til helbredet og humøret og deler alle slags opskrifter fra de super sunde til de syndigt dejlige. Velkommen.

Lemonade

Opskrift på lemonade

Få hemmeligheden til den bedste lemonade jeg kender

Glas med rabarberlemonade på en bakke: Man kan se citron og isterninger

Rabarber lemonaden er noget af det bedste man kan lave i rabarber sæsonen.

Jordbær lemonade

Dejlig forfriskende jordbær lemonade

Opskrift på hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er ren sommermagi. Få alle mine bedste tips til den bedste hyldeblomstsaft. Masser af billeder og gode råd.

Havregrynskager

Opskrift på gammeldags havregrynskager

Nemme og lækre havregrynskager. Perfekte at bage med børn

Udrul småkagedej til udstikssmåkager

Nem småkagedej - perfekt til udstik og vinterferie hygge

Sommer frokostretter

Opskrift på hønsesalat med grønne asparges

Hønsesalat med friske grønne asparges er en dejlig frokostret.

Fiskefrikadeller

Opskrift på Fiskefrikadeller

Min bedste opskrift på dejlige gammeldags fiskefrikadeller.

Æggesalat

Opskrift på æggesalat

Min populære opskrift på hjemmelavet æggesalat har fået DIY billeder.

SØG I ALLE INDLÆG

FÅ NYT FRA MARINAS MAD

Marinas Mail

Få det hele med! Hver søndag formiddag udsender jeg et nyhedsbrev. Foruden besked om nyt indhold på bloggen får du fx køkkentips, liste med danske mærkedage og årstidsrelevant råvarer information.

HER SKER NOGET NYT

Jeg tester og reviderer bloggens opskrifter løbene.  Nedenfor kan du se de senest opskrifter jeg har tilføjet nye fif.

Opskrift på mormorsalat

Mormorsalat er den bedste danske sommersalat fra mormorkøknet. Opskriften har fået DIY billeder og svar på lidt spørgsmål

Sorbet af hyldeblomstsaft og jordbær

Opskrift på jordbær hyldeblomst sorbet

Sorbet af hyldeblomstsaft med jordbær er en nem og lækker sommerdessert

Agurkesalat

Agurkesalat opskrift

Mormors opskrift er den bedste og hurtigste måde at lave agurkesalat. Nu med trin for trin billeder.

Smørstegte nye gulerødder

Opskrift på smørstegte gulerødder

Smørstegte nye gulerødder er noget af det bedste tilbehør til sommermaden.

CHOKOLADE COOKIES

Opskrift på amerikanske chokolade cookies med chokolade

Min opskrift på chokolade cookies er de bedste cookies vi kender i vores familie. Opskriften er nu opdateret med DIY billeder så de bliver nemme at bage for børn.

Copyright på billeder, tekst og opskrifter Marina Starcke 2022. Del venligst ikke indhold uden tilladelse.

Godkend cookies
På Marinas Mad deler jeg opskrifter med masser af tips. Opskrifterne formidles i et brugervenligt format, der forudsætter at du godkender cookies.

Cookies anvendes hos mig primært til at forbedre din oplevelse når du bruger opskrifterne. Jeg bruger desuden anonym statistik.

Se cookiepolitik for flere informationer. (Scroll ned til bilag og se hvilke oplysninger der gemmes og hvorfor).

Cookies er anonyme og jeg kan ikke spore din adfærd tilbage til dig. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

God læselyst og tak fordi du læser med
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Se præferencer
{title} {title} {title}