Bagt kartoffelsalat. opskrift
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Opskrift på bagt kartoffelsalat med asparges og ramsløg

Lækker mættende kartoffelsalat med forårstwist. Ovntiden er 40 minutter og alt andet kan gøres klar imens kartoflerne bager. 

Ret Kartofler, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser

Ingredienser til kartoffelsalaten

 • 650 g små kogefaste kartofler gerne nye i sæson
 • 1/2 dl perlebyg eller andre kerner
 • 10 asparges
 • 10 blade ramsløg kan erstattes af forårsløg eller purløg

Dressing

 • 1 lille løg
 • 1 tsk sennep med hele kerner (Der står Wholegrain Mustard på glasset)
 • 1 spsk citronsaft (ca fra en halv citron)
 • 1 1/2 spsk. vineddike eller æbleeddike
 • 1/4 tsk groft havsalt
 • friskkværnet peber
 • 5 spsk olivenolie

Desuden (til kartoflerne)

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk ramsløgsalt kan erstattes af løvstikkesalt eller helt almindeligt havsalt
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

Arbejdsgang til bagt kartoffelsalat

 1. Start med at varme ovnen op til 200C. Gør kartoflerne klar og få dem i ovnen. Mens kartoflerne bager kan du lave de øvrige ting klar. 

Bagte kartofler

 1. Vask kartoflerne og kik dem efter. Hvis skallen er tynd er det ikke nødvendigt at skrælle dem.

 2. Put olie, ramsløgssalt og friskkværnet peber i en skål og pisk det lidt sammen med en gaffel. 

 3. Halver kartoflerne. Hvis kartoflerne er lidt større end almindelige små nye kartofler skal du skære dem i kvarte. Put efterhånden kartoflerne op i skålen med olien. Rør godt rundt så der kommer olie på alle kartoflerne. Lad skålen stå, den smule olie der er tilbage på bund og sider skal bruges til dine asparges.

 4. Hæld kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad. De skal ligge i ét lag. Sæt kartoflerne i ovnen i ca 30 minutter til de er møre og lidt sprøde. Den præcise ovntid afhænger af dine kartofler så hold lidt øje. Større kartofler skal have op til 45 minutter. 

Perlebyg

 1. Kog perlebyg efter anvisningerne på pakken eller kik her for at se mine anvisninger i opskriften på vintersalat med perlebyg. Når perlebyggen er mør vender du den med 2 spsk af dressingen og stiller til side. Det er vigtigt at perlebyggen tilsættes dressing mens den er varm og klar til at suge smag fra dressingen.

Dressing

 1. Det er nemmest at lave dressingen i en minihakker: skær løget i mindre stykker og hak det helt fint i minihakkeren. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til dressingen er homogen og lækker. Har du ikke en minihakker må du rive løget og piske det sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål. 

Forbered asparges

 1. Bræk den træede ende af aspargesen og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i skålen med resterne af olien. Vend rundt så der kommer lidt olie på alle stykkerne.

Forbered ramsløg

 1. Skyl og tør ramsløgene grundigt. Sorter eventuelle blomsterknopper fra. 

 2. Skær stilkene fra bladene og skær dem i bittesmå stykker. Kom dem op i skålen til aspargesstykkerne og vend grundigt rundt. 

 3. Rul fem ramsløgsblade sammen til en lille rulle og skær herefter ramsløgen i strimler. Gentag med de sidste fem.

 4. Hvis du erstatter ramsløg med forårsløg eller purløg skal du vaske og tørre dem og skære dem i tynde skiver.

Bagte asparges

 1. Når dine ovnbagte kartofler ser klar ud efter ca 30 minutter ryster du dem lidt og skubber dem over til siden. Læg asparges stykkerne på den frigjorte plads og sæt tilbage i ovnen i ca 10 minutter til aspargesstykkerne er klar. 

Bagt kartoffelsalat

 1. Tag fadet med kartofler og asparges ud af ovnen. Bland med dressing og kogte perlebyg og fordel på et pænt fad. Drys med fintsnittet ramsløg. Server straks og nyd kartoffelsalaten varm.

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Denne opskrift på bagt kartoffelsalat er inspireret af bloggen "The First Mess". Jeg har brugt dressingen fra den oprindelige opskrift, men forenklet fremgangsmåden lidt og ændret noget på ingredienserne. Se den oprindelige opskrift her. 

HVAD GØR DU VED RESTERNE

Den bagte kartoffelsalat kan spises kold dagen efter.

KOM PÅ FORKANT

Alle elementerne til salaten kan gøres klar på forhånd og stilles klar. Kartofler og asparges bør dog være varme når salaten laves færdig så de skal lige en tur i ovnen igen hvis du har gjort dem klar på forhånd.