Opskrift på glaseret hamburgerryg
4.68 fra 49 stemmer
Udskriv

Opskrift på glaseret hamburgerryg i ovn

Ovnbagt glaseret hamburgerryg smager forrygende og kan serveres til både hverdag og fest. Det er min prisbelønnede slagter der har lært mig at lave hamburgerryg i ovnen uden kogning og det er bare genialt! Stegen bliver lækker, mør og saftig. Som en bonus er hamburgerryggen super nem at lave da den stort set passer sig selv i ovnen!

TIP: Tidsangivelsen i opskriften er på en steg på 1,5 kg, men skal selvfølgelig tilpasses størrelsen på din steg. Som tommelfingerregel siger man at en hamburgerryg skal have én time pr kg. Det er dog en regel der skal tages med et vist forbehold så det er bedst at bruge et stegetermometer. Den færdige centrums temperatur skal være omkring 65 C og glaseringen skal bruge ca 30 minutter uanset størrelsen på stegen. Man behøver ikke være helt fanatisk med temperaturen. Under 60 C er stegen for rå, over 70 C er den alt for tør, men stegen er helt fin og saftig sådan omkring de 65 C.

Ret Aftensmad
Køkken Dansk mad
Keyword Gæstemad, Mormormad, Steg
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Anbefalet hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Marina

Ingredienser

Hamburgeryg

 • 1,5 kg hamburgeryg (eller den størrelse du nu har)
 • lidt blødt smør (til at smørre sølvpapiret)
 • lidt vand

Glasering

 • 3 spsk. dijonsennep
 • 1 spsk. brun farin (kan med fordel erstattes af muscovado sukker hvis du har det)
 • 1 spsk. flydende honning
 • 3 spsk. rasp

Sådan gør du

Sådan laver du glaseret hamburgerryg i ovnen

 1. Start med at varme ovnen op til 200 C og finde et ildfast fad i passende størrelse. Så er det bare med at gøre stegen klar og sætte den i ovnen. Da hamburgryggen passer sig selv er der god tid til at få lavet tilbehør. Jeg laver tit noget der kan gå i ovnen ved siden af stegen (se forslag under opskriften). Ca 30 minutter før stegen er færdig glaseres den og drysses med rasp. Nu skal der holdes lidt øje så du rammer den rigtige temperatur og den rette sprøde glasering. 

Hamburgeryg

 1. Beregn ca stegetid for hamburgerryggen så du ved hvornår måltidet kan står på bordet og hvornår du skal starte på glaseringen. Stegen skal som sagt have ca. 1 time pr kg. Læs mere øverst i opskriften!

 2. Smør et stort stykke sølvpapir godt med blødt smør på den blanke side.

  TIP: Blødt smør er bedst. Hårdt smør kan rive hul i sølvpapiret. Bare smør direkte fra pakken, det er det nemmeste og sølvpapiret er jo helt rent så det går fint.

 3. Pak stegen ud og fjern alt plastik og eventuelt net. Tør den af i et rent viskestykke hvis den er fugtig og rids eventuelt fedtlaget i rudemønster med en skarp kniv. 

  TIP: Når du ridser stegen får det glaseringen til at sidde bedre fast. Din slagter vil gerne gøre det for dig.

 4. Læg stegen på sølvpapiret og pak den ind.

 5. Læg stegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden og sæt stegen i ovnen. Hvis stegen vejer 1 1/2 kg skal den steges i ca 60 minutter ved 200 C. 

 6. Mens stegen er i ovnen forbereder du glaseringen ved at røre dijonsennep, farin og flydende honning sammen i en lille skål. 

 7. Når stegen når en centrumstemperatur på ca 57 C og der er ca. en halv time tilbage af din beregnede stegetid, tager stegen ud af ovnen. 

 8. Snit sølvpapiret op i midten og træk det ned så toppen af stegen bliver fri. 

 9. Smør stegen med glaseringen med en pensel (gerne af silikone).

 10. Drys stegen med rasp.

 11. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg hamburgerryggen i ca 30 minutter til glaseringen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 65 C målt med et stegetermometer. 

SERVERING

 1. Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering. 

Opskriftsnoter

HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA

Senneps glaseret hamburgeryg er en dansk opskrift fra det klassiske mormorkøkken. Trickene med at bruge sølvpapir og drysse med rasp oven på glaseringen har jeg fra min meget dygtige slagter, der også anbefaler de ca 65 C. 

KOM PÅ FORKANT

Jeg synes stegen bør laves tæt på spisetid og det er jo ret nemt så der er ikke meget at komme på forkant med. Brug i stedet kræfterne på at forberede tilbehøret hvis du ved du bliver presset på tid.

HVAD GØR DU VED RESTERNE

De skønne rester af hamburgerryg er næsten det mest fantastiske ved retten. Skær tynde skiver til pålæg, lav skønne sandwich eller brug køddet i tern i en gang biksemad, en æggekage eller et pastafad.

OPSKRIFTEN ER SENEST GENNEMTESTET OG REDIGERET 24/1/19.